J.Á./csupasport.hu | 2023.02.25. 16:00
40 kilót fogyott a futással, egyéniben indul az Ultrabalatonon
40 kilót fogyott a futás segítségével, életmódot váltott, s ma már Ultrabalatont fut és másoknak is segít.

Zahorecz Bernadett mindennapjaiba az életmódváltása miatt került a futás, (40 kilót fogyott általa) ám annyira megtetszett neki, hogy ma már ultraversenyeket teljesít, célja pedig célba érni az egyéni Ultrabalatonon.

– 2015-ben döntöttem úgy, hogy életmódot váltok, ekkor kezdtem el futni. Túlsúlyos voltam, muszáj volt kitalálnom valamit, a nulláról kezdtem.

A mozgás mellett az étkezésemet is átalakítottam, és egyszer csak fogyni kezdtem.

Tetszett ez a folyamat, így kitartóan továbbra is mozogtam és megfelelően táplálkoztam. Összesen negyven kilót fogytam – nyilatkozta Zahorecz Bernadett.

Fotó: csupasport.hu

 

Egyre komolyabban vette az életmódváltását

Másfél év múlva lefutotta élete első félmaratonját. Folyamatosan célokat tűzött ki, mert ha van előtte egy cél, sokkal jobban mennek a dolgai. A félmaraton előtt szépen fokozatosan építette fel magát, először öt, majd tíz kilométert teljesített.

Ahogy nőtt a táv, úgy mentek lefelé a kilók.

– Az első félmaraton után egyre több ilyen jellegű eseményen vettem részt, majd 2018-ban teljesítettem az első maratont Balatonfüreden. Nagyon jó élmény volt, attól függetlenül, hogy elég nehéz helyszínt választottam. Az Alföldön élek, ott nincs nagy szintkülönbség, a Maratonfüreden viszont volt jócskán. Nehéz volt, de csak jókat tudok mondani a versenyről – emlékezett vissza Bernadett.

Az első maraton után – már csapatban – az Ultrabalatonra és hosszabb távokra gondolt. Első alkalommal 2018-ban

az Ultrabalatont négyfős együttesben teljesítette, akkor összesítve 57 kilométer jutott neki.

– Az Ub után 2019-re a Korinthosz 80-at tűztem ki célul. Ekkor már háromtagú csapatban voltam az Ub-n, majd a nyáron jöhetett a Korinthosz. Nagyon felkészültem, időközben edzői végzettséget is szereztem, több képzést is elvégeztem. Szerettem volna, ha tudom koordinálni magam, és meg akartam ismerni az élettani dolgokat. Az életmódváltásom miatt sokan kértek tanácsot, ám felelőtlenül semmit sem akartam mondani, ezért inkább elvégeztem néhány képzést. A Korinthosz-teljesítés nagyon sokat jelentett nekem, boldog voltam a célba érkezést követően – mesélte lelkendezve a futó.

Miután lefutotta a Korinthosz 80-at

a következő célja a verseny 160 kilométeres távjának teljesítése volt.

Sikerült is neki, majd megismételte. Közben több, száz kilométeres versenye is volt, s párosban is lefutotta az Ultrabalatont.

Fotó: csupasport.hu

 

Már egyéni UB volt a fő versenye

– Az egyéni Ultrabalaton volt a fő versenyem, november óta erre készültem, de sajnos nem tudtam teljesíteni. Sosem jellemző rám a gyomorprobléma, ám most előjött. Nem tudtam kezelni a helyzetet, 138 kilométernél fel kellett adnom versenyt.

Úgy éreztem, nem lenne értelme folytatni. Szomorú voltam, de a Korinthosz 160 teljesítése javított a kedvemen. Remek verseny volt, rendesen megküzdöttünk a hőséggel. Idén be akartam építeni a terepversenyeket a naptáramba, ez sikerült is, sok ilyen jellegű eseményen vettem részt. Mivel békésszentandrási vagyok, ahhoz, hogy szintes terepen tudjak futni, legalább két órát kell utaznom oda-vissza. Ez nehéz, ám próbálom megoldani. Ott voltam a Black Hole-on vagy a Szentendre Trailen is, mindkét verseny nagyszerű volt – emlékezett vissza Zahorecz Bernadett.

Októberben

az UKKO Ultra Balatoni Ultrafutó Fesztiválon teljesítette a 24 órás versenyt, 153 152 métert tett meg

s a nők között a középmezőnyben végzett. A körözős események nem tartoznak a kedvencei közé, így nem volt nagy elvárása magával szemben. Célja minél előbb egyéniben teljesíteni az Ultrabalatont.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: csupasport.hu
Nyitókép: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva