Szaniszló Hajnalka | 2019.07.31. 10:00
Van élet a Balatonnál a strandon túl is - 5 tuti látnivaló!
"Van élet a strandon, a koncerteken és a borfesztiválokon túl is!" – sorozatunk újabb fejezetét mutatjuk.

Lássuk, mit érdemes megnézni a Balatonnál július utolsó hétvégéjén abban az esetben, ha kiszakadnál kicsit a bícsről.

A Nezde-hegyről a hagyomány úgy tartja, hogy itt temették el Koppány vezért. Szólád külterületén található a Nezde szoborpark, melynek szellemiségét az ősmagyar motívumok határozzák meg, s ahol többek között Csaba királyfi, Hunor és Magor és Attila hun nagykirály szobra is látható, természetesen Koppány vezér szobrával együtt.

A Hunyady-család balatonszemesi birtokán a XVIII. század utolsó negyedében istálló céljaira emelt barokk műemléképület 1962 óta ad otthont a Postamúzeum kiállításainak. A hajdani istállóépületben berendezett a Kocsiszekértől a postaautóig című állandó kiállítás a Postamúzeum járműgyűjteményének válogatott darabjait tárja a közönség elé: eredeti és modellezett járműveket is láthatunk.

Veszprém legrégebbi, eredeti állapotában fennmaradt temploma a barokk stílusban 1724-ben épült Szent Anna-kápolna. Napjainkban a veszprémi katolikus iskola templomaként működik.

Szent Anna kápolna

A legrégebbi múlttal rendelkező templom a XIII. századból eredő Árpád-kori templom, mely Hévíz Egregyi városrészben található.

Ha inkább a föld alá bújnál, s megnéznél egy csodás barlangot, akkor például a Lóczy-barlang is a te helyed lehet. S ha már balatoni barlangászat, akkor a Szentgáli-kőlik is érdemes arra, hogy meglátogatsd.

Tapolcai tavasbarlang /Fotó: Keszey Ágnes

Tudtad, hogy van olyan barlang, ahol már evezni is lehet? Nagyon kalandos, mi kipróbáltuk, itt tudod megnézni, milyen a tapolcai barlangtúra csónakkal, evezve!

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva