Krausz Andrea | 2022.04.22. 16:00
6 napig korlátozzák a behúzós horgászatot a Balatonon
Április 24-től a VIII. Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupa (IBCC) ideje alatt a Balaton teljes területén tilos lesz behúzós módszerrel horgászni.

A behúzási tilalom 2022. 04. 24. 00:01-től 04. 30. 08:00-ig tart. A versenyen résztvevő horgászokat a rendelkezés nem érinti – tájékoztatott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Mint írták,

a fenti időpontokra behúzós horgászat céljából helyet foglalni a boiliebalaton.hu rendszerében nem lehet,

a Balaton teljes partszakaszára vonatkozó bejelentkezéseket a rendszer nem fogadja el. A fenti rendelkezés megsértése a területi jegy bevonását vonja maga után. (A rendelkezést tartalmazza a behúzós horgászrend 2.18. pontja is.)

30 kg fölötti ponty a tavalyi IBCC-n
Fotó: Facebook/ IBCC

A legnagyobb versenyek egyike

Ahogy a likeBalaton.hu beszámolt róla, március 25-től április 2-ig rendezték az év első pontyfogó versenyét, az NBBH Balaton VIP-et melyről itt lehet olvasni. Három hét elteltével pedig kezdődik a világ egyik legnagyobb nemzetközi megmérettetése, a VIII. IBCC, amelyre 240 csapat nevezett. A versenyzők április 24. és 30. között éjjel-nappal horgásznak és próbálnak minél több gyönyörű pontyot kifogni a vízből, majd a mérlegelés után visszaengedik őket a magyar tengerbe.

A teljes Balatont körbeülik a csapatok, akiknek horgászhelyét úgy sorsolják ki a verseny kezdetén.

Az idei versenyen 500 méter a maximális behúzótávolság.

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva