2019.07.06. 11:00
7 tipp a kutyusod egészségéért a Balaton partján
Nagyon meleg van és ez a vízparton még veszélyesebb lehet a négylábúakra, érdemes tehát a nyaralás előtt felkészülni arra, hogy kedvenceinket is megvédjük a napégéstől vagy a kiszáradástól. Mutatunk hét trükköt, figyeljetek oda ezekre!

#TIPP1: Létezik kifejezetten kutyák számára kifejlesztett naptej. Ha érzékeny bőrű a kutyus, ritkásabb a szőrzete, akkor érdemes ilyet beszerezni. Mindemellett ügyeljünk arra, hogy a déli órákban ne tartózkodjunk a napon. Sem a kutya, sem mi!

#TIPP2: Mindig legyen nálunk víz és itatótál. Egy praktikus, összecsukható itatótál tökéletes erre a célra.

Még több kutyás történet a Balatonnál itt!

#TIPP3: Automata etetőjátékokkal könnyen lekötheted a kutyus figyelmét, hogy a legveszélyesebb, napos órákat inkább az árnyékban és ne a tűző napon, a parton szaladgálva töltse.

Kutyás élménypart nyílt Keszthelyen, kattints!

#TIPP4: Zselés hűtőpárna és hűtőmellény: ezek segítenek a kutyák testhőmérsékletének szabályozásában. Ez tulajdonképpen a nedves törlőkendő továbbfejleszetett változata, amely hozzájárul a kutyusok komfortérzetének javításához. #TIPP5 a kép után, görgess!

Fotó: Pixabay

#TIPP5: Apróbb balesetek a parton is előfordulhatnak, ezért legyen nálunk fertőtlenítőszer (Betadine, hűsító spré).

Együtt evezni a kutyussal? A Balatonnál erre is van lehetőséged, mutatjuk!

#TIPP6: A törölköző nem csak a gazdinak, a kutyának is hasznos, ezért mindig legyen nálad a kedvenced számára is egy jó nedvszívó-képességű darab.

#TIPP7: Nem csak a forró aszfalt, hanem a forró homok is veszélyes lehet a kutya mancsaira nézve. A sérülések elkerülése érdekében esetleg húzhatsz rá jól szellőző kutya-zoknit vagy annak házi verzióját – ez utóbbi esetében a rögzítést mondjuk magadnak kell megoldanod.

Még több kutyás, állatos hírt olvasnál nálunk? Kattints!

Forrás: kutyabarat.hu
Nyitókép: Pixabay

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva