viharjelzés: Siófoknál 0
21°
27° 19°
DNY
3 km/h
2019.04.15. 08:00
A Balaton rossz időben is menő!
A zord időjárás ellenére közel háromezer ember látogatott ki Balatonlellén a II. Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű gasztronómiai eseményre.

Április 13-án borongós idő és szemerkélő eső próbálta elvenni a gasztroturisták kedvét a kirándulástól és egy remek kikapcsolódástól. De nem sikerült! Előkerültek az esőkabátok, a túracipők és a gumicsizmák. A vendégek dacolva az időjárással esernyő alatt kóstolgatták a legjobb borokat és a húsvéti ínyecségeket, vagy beültek a festői szépségű balatonlellei Kishegyen felállított gasztrosátorba, pincészetekbe, éttermekbe.

– Felemelő érzés volt! Féltünk tőle, hogy a rossz időjárás miatt elmaradnak a vendégek, de szerencsére nem így történt – mondta Fárbás Anett, az esemény egyik főszervezője.

II. Kishegyi kortyok és falatok. A rossz idő ellenére is nagy volt az érdeklődés. (Fotó: Nádudvari Péter)

A gyerekeket a helyi Baba-Mama Birodalom és Parajdi Sóbarlang várta húsvéti kézműveskedéssel, elkészültek az egyedi húsvéti tojások is.

Elékszültek a vidám húsvéti tojások is (Fotó: Nádudvari Péter)

A programot a vállalkozók összefogásnak köszönhetően második alkalommal rendezték meg a balatonlellei Kishegyen. A Kishegyi Kortyok és Falatok mára a régió és a Balaton fontos turisztikai eseménye lett. Balatonlellén és Balatonbogláron közel 20 vállalkozó dolgozik évek óta azon, hogy a szezon ne csak két hónap legyen, és a Balaton el tudjon rugaszkodni a lángos-nyár-strand szavak hármasától. A szezonhosszabbítás mellett a vendéglátás és a gasztronómia magasabb szintre emelését is célul tűzték ki, több szakmai rendezvényen foglalkoznak azzal, hogy a látogatók a legjobb minőségű borokkal és ételekkel találkozhassanak.

Főszerepbe kerültek a húsvéti finomságok (Fotó: Nádudvari Péter)

A szombati eseményen a résztvevő éttermek, borászatok és cukrászdák pultjainál a hűvös időjárás ellenére folyamatos volt a sor, szinte észre sem lehetett venni, hogy közben még az eső is esik. – A Balatonon állandó probléma, hogy rossz időben távol maradnak a vendégek, és sorra mondják vissza a szobákat, azonban legnagyobb meglepetésünkre a mostani hétvégén ilyet nem tapasztaltunk – számolt be a váratlan helyzetről Kovács Szilvia, a BL YachtClub recepció-vezetője.

A kulináris élményekért előre lefoglalták szállásaikat a vendégek (Fotó: Nádudvari Péter)

A rendezvények amellett, hogy fontos szerepet töltenek be a környékbeliek életében, rengeteg turistát vonzanak. Ilyenkor a hotelek és a panziók, sőt még a kis szállásadók is teltházzal üzemelnek, ami gazdaságélénkítő hatással bír: a vállalkozók mellett az önkormányzatnak is plusz bevételt hoz. Balatonlelle a következő hetekre is több rendezvényt tartogat, sőt, a vendégek több helyen már a jövő évi Kishegyi Kortyok és Falatok eseményére is befoglalták szállásukat.

Összeállította: Krausz Andrea

Fotók: Nádudvari Péter

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva