Szaniszló Hajnalka | 2019.08.09. 07:00
A Beatles legendás tetőkoncertjére emlékeznek Siófokon
Magyarországon egyedülálló módon idézik meg a The Beatles 1969-es koncertjét Siófokon, a Kálmán Imre Kulturális Központ tetején augusztus 10-én.

1969-ben, ötven évvel ezelőtt lépett fel utoljára nyilvánosan a The Beatles, méghozzá egy merőben szokatlan, előre be nem jelentett koncerten. A zenekar az Apple londoni épületének tetején adott elő dalokat a soron következő, Let It Be című lemezéről, miközben a meglepett járókelők az utcáról hallgathatták őket. A különleges koncertnek végül 42 perc után a rendőrség vetett véget.

Gyulainé Isó Edina, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója elmondta, hogy nagy rajongói a Beatles-nek, emellett azért is szerették volna megidézni a legendás tetőkoncertet, mert Magyarországon hasonló megemlékezésre nem volt példa az évforduló alkalmából. Habár a koncertet 1969-ben január 30-án tartották, Siófokon azért döntöttek inkább az augusztusi időpont mellett, hogy minél többen részesei lehessenek az élménynek.

Itt további izgalmas részleteket találsz a koncerttel kapcsolatban.

A nyár folyamán lesz még egy balatoni állomás, ahol hallhatod a The Bits zenekart, kattints ide.

The Beatles – I've Just Seen a Face performed by The Bits unpl…

Egy újabb unplugged videó. Hofner Guitars 500/1 goldtop in action#TheBits #Beatles #Unplugged #Höfner

Közzétette: The Bits – 2017. szeptember 16., szombat

Fontos különbség még az is, hogy Siófokon az eredeti tetőkoncertnél hosszabb, 60 perces műsorra számíthatnak az érdeklődők a The Bits-től, amely az egyik legjelentősebb hazai Beatles tribute zenekar. A The Bits először eljátssza az 1969-es koncerten elhangzott dalokat, utána pedig több más slágert is előadnak a zenekar életművéből. A közönség Siófokon is az utcáról, egészen pontosan a Fő térről hallgathatja majd az ingyenes koncertet augusztus 10-én 20 órától.

Ha különleges zenei élményekről van szó, akkor is Siófokon kezdődik a Balaton!

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva