likeBalaton.hu | 2021.07.09. 06:00
A hőség mellett ma a hirtelen zivatarokra is figyelni kell a vízben

Az országos tisztifőorvos által kiadott riasztás is az ország legtöbb területén péntekre már valószínűleg nem lesz érvényes.

Nyugat felől erősenmegnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Az esti órákban a középső tájakon zivatarláncolat állhat össze, mely kelet, északkelet felé mozog majd. Heves zivatarok is várhatók felhőszakadással, jégesővel, viharos szélrohammal.

Egyelőre marad a tikkaszó meleg 30-37 fokkal. Estétől megerősödik az északnyugati szél.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz.

A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet.

Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye,

ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. A meleg időben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen.

Megtudhatsz mindent a balatoni strandokról, és arról, hol vannak a legmenőbb vízicsúszdák.

Az időjárás előrejelzést készítette: koponyeg.hu

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva