likeBalaton.hu | 2021.08.20. 09:00
20 balatoni strand, ahol vízicsúszda is vár rád
A gyerekek imádják, a felnőttek pedig csak az első csúszásig idegenkednek tőle. Akkor is főleg azért, mert mit szólnak majd, akik látják, hogy visítva landolnak a csúszás végén a vízbe. Pedig csúszdázni nagyszerű!

Föveny strand – Balatonfűzfő
Az északi part egyik legszebb strandján a család minden tagjának változatos időtöltést ad az óriáscsúszda, a vízisí, a játszótér, valamint a változatos gyermek- és felnőtt-animációs programok, esti szórakoztató rendezvények.

Tobruki strand – Balatonfűzfő

A strandon lévő Föveny-csúszdát tavaly nyáron teljesen felújították: kicserélték a csúszdapályákat és a tartópilléreket, újrafestették a pályatartó szerkezetet és a csúszda lépcsőházát, az indítóállványra pedig napvédő tető került, valamint a csobbanó vízfelület köré új úszóstég került.

Községi strand -Alsóörs
Az aktív kikapcsolódást kedvelői strandfoci és strandröplabda pálya, vízicsúszda, trambulin, biliárd, minigolf, pingpong és lengőteke között válogathatnak. Nagy élményt ad az alsóörsi strandon a vízi élménypark, az AQUA FUN, amely aktív kikapcsolódást nyújt az egész családnak. Idén megújult a csúszda is, amely magasabb és hosszabb lett.

Csopaki strand – Csopak
A több mint fél km hosszú strandon van az ország első Wibit víziélményparkja, ahol 800 négyzetméteren, 11 élményelem várja a szórakozni vágyókat. Mászófalon, csúszdákon, egyensúlygerendán, hidakon és katapult elemeken próbálhatják ki magukat a gyerkőcök. Aki viszont nagyobb pörgésre vágyik, az a strandon lévő óriáscsúszdán adhat az adrenalin szintjének egy nagyobb löketet.

A csopaki strand csúszdája
Fotó: Szücs Ildikó

Esterházy strand -Balatonfüred
A strand Élményfürdőjében a gyerekmedencéhez és a nagy medencéhez is vezet csúszda. Ha ez kevés lenne az izgalmas strandoláshoz, az élményfürdő 10 fajta, a gyermek pancsoló 4 fajta élmény elemmel, aktív szökőkutakkal várja a vendégeket.

Annagora Aquapark – Balatonfüred
Magyarország egyik legnagyobb hullámfürdője, a csodálatos balatoni panorámájú Annagora Aquapark. Külső és beltéri medencéi széles repertoárt ölelnek fel, kínálatában többek között megtalálhatjuk és kipróbálhatjuk a hullámmedencét, a gyermek wellnesst és a lassú folyót idéző medencét. Ezen kívül 12 csúszda és 3 gyerekcsúszda, valamint szaunák, gőzkabinok, illatkamra és jégbarlang várja az idelátogatókat. Csúszdáit kipróbálva foroghatunk egy Forgószél belsejében, átélhetjük az Őrült folyó sodrását a Turbó csúszdával eszeveszetten száguldhatunk.

Széchenyi strand – Balatonfüred
A többfunkciós homokos sportpálya mellett a korábban is kedvelt vízi csúszdát 2019-ben felújították és új elemmel bővítették, de vízi játékok is kerültek a Balatonba.

Balatonakali strand – Balatonakali
Külön térítés ellenében használható a felújított, vadonatúj csúszótesttel ellátott óriáscsúszda, s a még teljesebb szórakozásról új szolgáltatásként látványos vízi kalandpark gondoskodik.

Császtai strand – Révfülöp
A strand területén vízi csúszda, strandröplabda pálya, játszótér, vízisportszer kölcsönző található.


Balatongyöröki strand – Balatongyörök
A györöki strand igazi családi-, gyermek víziparadicsom, gyerekek számára ideális árnyékos lidós részek, vízicsúszda van kialakítva. Az északi-part egyik legszebb kilátásával rendelkező strandja a balatongyöröki, ahol fürdőzés és pihenés közben a Szigligeti-várra és Badacsonyra nyílik panoráma.

Lido strand – Vonyarcvashegy
Az egyik legsportosabb balatoni strandról nem hiányozhat az óriáscsúszda sem. Ha a vízisí vagy a szörf túl extrém sport neked, akkor a vonyarci csúszdán tudod felpörgetni az adrenalin szintedet. A csúszda végén egy külön medencébe csobbansz, nem a Balatonba.

Fotó: Keszey Ágnes

Diási Játékstrand – Gyenesdiás
Egy játékstrand elképzelhetetlen csúszdák nélkül. A gyenesdiási strandon az óriáscsúszda évek óta a strandolók egyik kedvence.

Városi strand – Keszthely
A város legszebb strandján vízibicikli, vízicsúszda, snooky kölcsönzés, ugráló légvár, trambulin, minigolf pálya, ping-pong asztal, henna festés, játékterem, gokart, vízen járó labda (Zorb), kölcsönözhető elektromos csónakok, napozóágyak, masszázs várja a pihenni vágyókat. Az idei szezon újdonsága a vízi élménypark és a megújult óriás csúszda.

Nagystrand – Balatonfenyves

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) 2019-ben kiírt pályázatán épült újjá a balatonfenyvesi óriáscsúszda. A kék csúszda az Anakonda, a zöld csúszda pedig a Kamikaze nevet kapta. Mindkettő 11 méter magasról indul, és ugyanoda érkezik: a Balaton vizébe. A Kamikazét 14 év alattiak nem is használhatják. Az Anakonda, nevéhez méltóan, jó hosszú, tehát sokáig élvezhetjük a siklás izgalmát. Ezen a 120 méteres csúszdán csak a 12 év felettiek jöhetnek le.

A Kamikaze nevű óriáscsúszda
Fotó: Facebook/Balatonfenyves

Árpád parti szabadstrand – Fonyód
Fonyódliget városrészben, az Árpád parton egy kilométer hosszan húzódik a szabadstrand, ahol egy retró óriáscsúszda-büfé komplexum működik.

Napfény Strand – Balatonlelle
Balatonlelle központjában, a hajóállomás keleti oldalán találjuk a Napfény strandot, melyhez tartozik egy medencés élményfürdő részleg is. A felnőtt élménymedence mellett napozóterasz került kialakításra, innen indul az élménymedencébe érkező 4-es hullámcsúszda is. A létesítmény különleges eleme egy hárompályás óriás hullám-csúszda, mely már évek óta töretlen sikernek örvend

Nyugati strand – Balatonlelle
A Nyugati szabadstrand Balatonlelle közepén, a hajóállomástól nyugatra található hatalmas területen. Itt magasodik és a várja látogatóit a 9 méter magas óriáscsúszda.

Buborék Élményfürdő – Balatonboglár
A balatonboglári Platán strand egy részén található a Buborék Élményfürdő, ami a kisgyerekesek paradicsoma. A fizetős Boglári Buborék Élményfürdő medenceegyüttese különböző játékokat tartalmaz, közötte egy kisebb gyerekcsúszdát és két nyitott hullámcsúszdát.

 

Központi strand – Balatonszárszó
A déli Balaton-part egyik legnépszerűbb fizetős strandja, ahol rengeteg családbarát szolgáltatás várja a vendégeket. A díj ellenében igénybe vehető 9 méter magas, 84 méter hosszú vízicsúszdánál is egy medencébe lehet megérkezni.

Keleti strand – Balatonföldvár
Ha Szántód felől érkezünk a parthoz legközelebbi utcán, közvetlenül Földvár határánál találjuk a fizetős Keleti strandot. A 9 méter magas, 84 méter hosszú csúszdát díj ellenében használhatjuk. Két pályája van: egy egyenesebb és kacskaringós pálya, érkezés egy medencébe.

Balatonföldvár, Keleti strand vízicsúszda (Fotó: Krausz Andrea)

 

Összeállította: Szücs Ildikó, Mihály Szilvia, Krausz Andrea, Keszey Ágnes

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva