Mihály Szilvia | 2020.04.13. 14:00
A konyhánkba jön a Gasztrohegy, receptet is hoz #3
Minden családnak van saját lecsó receptje, ez Badacsonyban sincs másképp. A Borbarátok ratatouille fogását most te is elkészítheted, mutatjuk a hozzávalókat!

Bár elmaradnak a tavaszi Gasztrohegy túrák Badacsonyban, a séfek nem hagynak bennünket finomságok nélkül, megosztják velünk kedvenc receptjeiket. Gasztrotúra helyett kezdődjön az otthoni konyhai kalandtúra, egy pohár badacsonyi bor segíti kibontakoztatni a kreativitásunkat!

A Badacsony lábánál található Borbarátok lecsó receptje nem véletlenül követi a mediterrán vonalat, padlizsán és cukkini is kerül bele.
Tudtad, hogy a tulajdonos, Nagy István dédapja, Fata István Észak-Olaszországból költözött a Balaton mellé? Az ő tiszteletére nevezik boraikat ma is Fata boroknak, az üvegek címkéin is a dédapa foglalkozása köszön vissza; kéményseprő volt, a füst és a korom jelenik meg a grafikákon. A borászat 130 éves múltra tekint vissza, a Borbarátok étterme pedig 30 éve működő vendéglátóhely, számos hagyományos és újhullámos recept lett a vendégek kedvence.

A Gasztrohegy húsmentes hétvégéjére lecsóval is vártak volna bennünket, ezt most otthon, saját magadnak elkészítve tudod megkóstolni!

Nézzük a Borbarátok ratatouille receptjét! A klasszikus tojásos lecsót egy kicsit átvariálva egy különleges fogást tehetünk az asztalra. Ha van kertünk vagy teraszunk, akár bográcsban is elkészíthetjük.

Főz a Gasztrohegy! – A következő hetekben otthon is elkészíthető receptekkel lepünk meg benneteket, aztán reméljük,…

Közzétette: Gasztrohegy Badacsony – 2020. március 23., hétfő

Hozzávalók:
2 padlizsán
2 cukkini
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 húsos (kaliforniai) paprika
1/2 kg paradicsom
1 dl olívaolaj
Zöldfűszerek: kakukkfű, petrezselyem, szárzeller, só, őrölt bors
3 db tojás
20 dkg beluga lencse

Elkészítés:
A hagymát, zöldfűszereket apróra, a többi zöldséget 3 cm-es kockára vágjuk. A cukkinit és a padlizsánt egy forró serpenyőben egy kis olajon megpirítjuk szép aranybarnára. Közben előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
Fogunk egy másik serpenyőt (legjobb ha olyat választunk ami sütőbe is tehető) megpirítjuk egy kis olajon a hagymát és a felkockázott paprikát. Pár perc múlva hozzátesszük a paradicsomot, a felaprított zöldfűszereket, sót-borsot, és 20 percig alacsony lángon főzzük. Ha kell, adunk hozzá egy kis vizet, nehogy leégjen. Közben kóstoljuk meg, elég fűszert raktunk-e bele!
20 perc elteltével hozzátesszük az aranybarnára pirított, felaprított cukkinit és padlizsánt, majd egy fedőt vagy alufóliát rátéve berakjuk a sütőbe. 20-30 percig sütjük.
A lencsét enyhén sós vízben kb. 25 perc alatt megfőzzük. Tálaláskor a lágytojással a tányérra tesszük.

Ha sikerült elkészítened a Borbarátok lecsóját, ne tedd el a főzőkanalt, mert egy főzős, fényképbeküldő versennyel is készültek! A közösségi oldalukon megadott receptek alapján készíts klasszikus csirkepaprikást juhtúrós galuskával, vagy főzz gulyást, de ha nem vagy gyakorlott szakács, akkor a túrós csuszát készítsd el mangalica szalonnával! Fotózd le az elkészített ételt, küldd el a címükre, és várj a sorsolásra, egy vacsora utalványt nyerhetsz!

‼️ Főzz és Nyerj ‼️?‍??‍? Készítsd el a lenti fogások bármelyikét.? Küldj nekünk egy fotót az elkészült ételről.?…

Közzétette: Borbarátok – 2020. április 2., csütörtök

Ha már ennyire jól megy a főzés, kattints ide, és készítsd el otthon a Hableány lángosát is! Ha thai levest főznél, mutatjuk a tippeket Pláne-módra!

Esetleg édességre vágysz? Mutatjuk a legjobb vasárnapi balatoni sütik receptjét!

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva