Szaniszló Hajnalka | 2020.04.11. 10:00
A legjobb hazai karanténslágerek egy csokorban
Rúzsa Magdi, Burai Krisztián, Beatrice, Deniz - csak néhány név a karanténslágerek előadói közül. Napjainkban a hazai zenei szcéna is nehéz helyzetben van, azonban igyekeznek pozitívak maradni, buzdítani az otthonmaradásra és az idő hasznos eltöltésére - vagy épp csak egy kis energiát adnak a dalaikkal. Szubjektív gyűjtés a legjobbakból. Hallgass magyar zenét!

Neked is van rá két perced. Napi pozitív gondolat című sorozatunkban megszólaltatunk egy-egy ismert előadót, zenészt, a Balaton szempontjából releváns személyiséget, aki szorosan kapcsolódik hozzá, vagy épp aki a szerelmese a tónak.

Érzések, hangulatok, egy kis energia a naphoz. Itt tudod nyomon követni a naponta megjelenő pozitív gondolatokat.

MOST PEDIG JÖJJENEK A LEGJOBB HAZAI KARANTÉNSLÁGEREK!

Hévíz Maradj otthon! – dala

Természetesen a Balatonnak, egészen pontosan Hévíznek is van saját karanténslágere, szóval nem is kezdhetnénk mással, csak ezzel a dallal. Önmagáért beszél és a Balatonnál már most imádják! Ismerd meg te is!

 

Rúzsa Magdi: Most élsz (Máté Péter cover)

Ajándék! Most élsz! Most vigyázz, hogy jól csináld! Ez a dal már 15 éve is sokat adott nekem. Most, ennyi idő elteltével újra elénekeltem, ez alkalommal végig, és megint a pillanat erejét éreztem benne. A MA fontosságát és azt, hogy ezzel a dallal már örökre összefonódott a sorsunk. Valami furcsa erő vonz bennünket egymáshoz újra és újra, aztán kézenfogva megyünk előre, amíg dolgunk van együtt. Ez a dal mindig fontos üzenet, de ebben a helyzetbe még erősebb a mondandója. (Köszönöm, Máté Péter.) Először csak egyedül akartam elénekelni, aztán megkérdeztem Szakos Krisztiánt:
– Játszottad már ezt a dalt valaha?
– Soha.
– Van kedved eljátszani?
– Persze!

Aztán meghallgatta egyszer a Megasztáros felvételt, behangolta a gitárt és kiült mellém. Néha felröhögött, mert ilyet még sosem csinált. Megjegyzem, én sem. Csak zenélni akartunk, csak örülni annak amink van. Egy gitár, egy énekes és egy kamera. No, ez a zene csodája, hogy semmi sem érdekel, csak hogy varázsolj abban a pillanatban. Adj egy darabot magadból a Jóistennek, mindenkinek és mindennek. Most nem próbáltunk sokat és nem centiztünk ki mindent. Most nem profik akartunk lenni, hanem egyszerű emberek, akik szeretik a zenét és együtt többet tudnak adni. Az Aréna óta nem énekeltem, mostanában Krisztián se muzsikált. Hárman ácsorogtunk a gangon, zenét teremtettünk és olyan izgatottak voltunk, mintha az Arénában állnánk. Hát íme! Ez lett belőle. Most nektek adjuk! Énekeljétek velünk! Osszátok, vigyétek, dédelgessétek. – írta az énekesnő a dal mellé a közösségi oldalán. Dalszöveg itt.

 

Fatal Error – Maradj velem otthon

A közelmúltban az Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójának döntőjében is kimagaslóan szerepelt zenekar közösségi videóklipet forgatott és egy pörgős, húzós slágerben foglalta össze azt, amit mindannyian tudunk: #maradjotthon. Ettől garantáltan jókedved lesz és feltöltődsz majd energiával!

Ha ennek vége, viszlát bánat
Koccintunk, én pezsgőt bontok
De most még a türelem játszik
Kérlek, maradj velem otthon.
Teljes dalszöveg itt.

 

Szemenyei János – Horgas Ádám – Kis suttogás

Több, mint 50 énekes és színész. Különböző művészeti ágakban alkotó tehetségek szerepelnek ebben az igazán megható és bensőséges videóban. Szívet melengető klip!

 

Deniz – Itthon maradok

A népszerű rappert is megihlette a jelenlegi helyzet és rendkívül húsbavágó szöveggel rendelkező dalt készített, melyhez klip is készült. A videóban dér Henitől Oláh Gergőn és a Hősökön át Dukai Regináig számos hazai sztár szerepel. Deniz a következőket írja közösségi oldalán:

Van amikor kevés egy poszt arra, hogy fontos dologra hívjam fel a figyelmet (hatékonyan). Hogy csak egy példát mondjak a helyzet súlyára vonatkozóan: olimpia mostanáig csak világháború miatt maradt el. A rap zene számomra azt jelenti, hogy aktuális dolgokra reflektál, komoly témákat boncolgat, kiáll bizonyos dolgok mellett. Biztos Ti is találkoztatok már a neten azzal a diagrammal amin bemutatják, hogy egy fertőzött ember 30 nap alatt 406-ot csinál. Úgy éreztem, emellett nem mehetek el egy hashtagelt poszttal amiben leírom, hogy maradj otthon, főleg ha már megáldott a Jóisten azzal, hogy szövegeket írhatok. Kikivánkozott belőlem ez a dal, amit most a klipje követ, hogy még többekhez eljuthasson az üzenet. Közel 200 videó érkezett a felhívásomra melyek közül a minél jobb végeredményére fókuszálva szelektálnunk kellett. Köszönöm mindenkinek aki videót küldött és/vagy elfogadta a felkérésem, hogy még többekhez eljusson az üzenet, külön kiemelve az ismert szereplőket. Ebben az egészben nem az én személyem a lényeg ezért saját magam tudatosan ki is hagytam a klipből. Ha csak 1 ember aki fertőz emiatt otthon marad, 406-al lesz kevesebb beteg és most csak ez számít. Figyeljetek egymásra és magatokra! De a nehéz körülményektől elvonatkoztatva is nevessetek annyit amennyit csak tudtok, és töltsétek hasznosan az időt. A klip végén azoknak szól a taps akik most is a frontvonalban dolgoznak értünk. Mi mást is mondhatnék én is: köszönjük – zárta gondolatait Deniz.

 

Némo & Bartha Ákos (ManGoRise) Feat. KtK Steeve – Átvészelünk Minden Bajt

A váratlanul kialakult szükséghelyzetekben szerintünk egy emberként kell cselekednünk. Most tényleg az emberélet a tét, így aki teheti, maradjon otthon és vigyázzon a szeretteire. Ahol tudunk, ott segítsünk. Erre hívja fel a figyelmet az új dal – mondta a dal kapcsán Bartha Ákos, a ManGoRise énekese.

 

The Bits – Beatles emlékzenekar: I wanna wash my hands (Beatles cover)

Nemrég debütált karanténvideónk, amiben a Beatles egy népszerű slágerével hívjuk fel a figyelmet a kézmosás fontosságára. Úgy gondoljuk, hogy a járvány leküzdésének elősegítése a mi feladatunk is, többek között az elvek hangsúlyozása és a közhangulat megóvása és fenttartása, és nem utolsósorban, hogy minél előbb visszakapjuk a munkánkat és minél hamarabb színpadra tudjunk állni és zenélni, ami nekünk is örömforrást jelent. És ha már mindezt tesszük, miért ne tegyük úgy, hogy közben örömet szerzünk másoknak is – mondta a zenekar a dal és a klip kapcsán.

Emlékeztek még, amikor a zenekar a Balaton körül tartott miniturnét és újragondolta a legendás zenekar tetőkoncertjét Siófokon? Itt olvashatsz róla interjú formájában.

 

Gryllus Vilmos: Dal a kézmosásról

Kedves Barátaim, Alma lányommal éneklünk nektek a Tóth Krisztinával közös könyvünkből egy dalt, igencsak aktuális! Igaz, ebben nem vírus, hanem bacilus szerepel, de ezen ne akadjunk fenn. Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon – mondta a Kaláka együttes tagja.

 

Dal a kézmosásról

Kedves Barátaim, Alma lányommal éneklünk nektek a Tóth Krisztinával közös könyvünkből egy dalt, igencsak aktuális! Igaz, ebben nem vírus, hanem bacilus szerepel, de ezen ne akadjunk fenn… 🙂 Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon!

Közzétette: Gryllus Vilmos – 2020. március 18., szerda

 

Ember Márk: Van miért! (Maradj otthon)

Szavak nélkül – a Dal 2020 döntőjében is szerepelt fiatal tehetség karanténslágere nagyon elgondolkodtató, ugyanakkor könnyed, szerethető, nem depresszív, mégis hatásos szerzemény.

 

Kovács András Péter: Maradok itthon (zenés karanténsláger)

Az első hazai karanténsláger volt pár hete ez a dal és a hozzá készült ötletes videó, amely vicces szövegével és szórakoztató klipjével azonnal sokak kedvencévé vált.
Nem pánikolok, de nem is könnyelműsködöm. Csak azt teszem, amit a józan ész diktál: maradok itthon. És nem magam miatt. Igen, a videó előtt hirdetés megy. A cél az, hogy a vírus miatt született videók bevételéből kibérelhessek egy párezer fős helyet, ahova elhívom majd azokat az egészségügyi dolgozókat, akik a következő hónapokat a frontvonalban harcolják végig. És akkor majd nevetünk nagyokat. Egészen más dolgokon, mint ez a vírus. Szokásos, hétköznapi baromságokon. – írta Kovács András Péter videómegosztóján.

 

KFT zenekar: Afrika (koronavírus-verzió)

A legendás csapat a – mások átal számtalanszor feldolgozott – dalát gondolta újra, és aktualizálta a szövegét is, melyben ők is az otthonmaradásra biztatnak.

 

Lévai – Burai: Korona vírus

Fontos üzenetet fogalmaz meg dalában az előadó-szerzőpáros, hiszen nem csak a koronavírusról énekelnek, hanem arról is, hogy az ember tönkreteszi a Földet és sokaknak nem számít már semmi, valamint hogy szerintük ez az egész helyzet talán egy jelzés az emberiség számára.

Francos korona vírus
Tipikus emberi stílus
Nem baj ha minden pusztul
És kinyírjuk az anyaföldet.
Teljes szöveg itt.

Ugyanakkor ők is a az otthonmaradás fontosságát hangsúlyozzák egy olyan stílusban, amely elsősorban a fiatalok nyelvén szól, ugyanakkor mindenki számára lényeges üzenetet tartalmaz.

 

Hősök – Olyan egyszerű

A Hősök a napokban jelentette meg új videóklipjét. A dal szövegéből két jó példa az egyszerű dolgokra, melyeknek most a nehézségek mellett is örülhetünk:

Kérek egy kortyot az életből
Nem számít már innentől
A lényeg hogy mit érzel legbelül
Ez olyan egyszerű.

Nem értem miért keresek állandóan hibát
Mikor minden nap elmondhatok egy imát
Hogy van egy gyermekem aki imád.

Napi pozitív gondolat-sorozatunkban Ecküt is megkérdeztük, hogyan éli meg ezt az időszakot. Itt tudod elolvasni Eckü napi pozitív gondolatait.

Itt pedig a zenekar tavalyi nyaráról készült interjúnkat olvashatod.

 

Ez a dal pedig szintén a koronahelyzet kapcsán született a Hősöknél:

 

The Carbonfools: Sunburned

A Sunburned pontosan bemutatja hogyan telnek a napjaink. Mindenkinél természetes, hogy vannak hullámvölgyek, de keményen próbáljuk ellensúlyozni azzal, hogy folyamatosan toljuk egymásnak a hülyeséget cseten. A munka sem áll meg. – nyilatkozta a zenekar énekese, Fóris-Ferencz Gábor a klip és a dal kapcsán. Szöveg itt.

Napi pozitív gondolat sorozatunkban elolvashatjátok a zenekar énekesének további gondolatait a koronavírus miatt kialakult helyzet, a karantén és a remény kapcsán.

 

Ossian: Aki előre néz

Alapból javíthatatlan optimista vagyok, amolyan küzdő típus. Az áprilisban megjelenő új lemezünknek is Csak a Jót lett a címe és a címadó dal refrénje maximálisan fedi a filozófiámat. – kezdte Paksi Endre.

Az énekes a napokban megosztotta velünk gondolatait a jelenlegi helyzetről is. Itt tudod elolvasni a Napi pozitív gondolat sorozatunk Paksi Endrével készült részét.

 

& a végére egy könnyfakasztóan kedves gesztus az Országos Mentőszolgálattól:

 

KÖSZÖNJÜK, HOGY OTTHON MARADSZ ÉRTÜNK ❤️??? A mentőszolgálat irodai dolgozói a legszebb Piramis dallal köszönik meg, hogy otthonról segítitek az életmentők munkáját! (a videó végén)#mentők #veddészreamentőt#vigyázzunkegymásra #MARADJOTTHON

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2020. március 25., szerda

 

Nyitókép: Pixabay
Készítette: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva