Szaniszló Hajnalka | 2019.09.07. 14:00
Ilyen volt Eckü és a Hősök nyara – interjú!
Interjúsorozatot indítottunk: idén nyáron számtalan helyen koncerteztek a Balatonnál a magyar zenészek, emellett pedig élvezték is a tó adta lehetőségeket. Megkérdeztük őket, milyen volt a balatoni nyaruk. Ezúttal Eckü mesélt likeBalaton.hu-nak a Hősök nyaráról. Hamarosan jövünk a következő előadóval / zenekarral.

– Melyik volt az idei top balatoni fellépés és miért?
– Augusztusban Majkáék előtt léptünk fel Siófokon a Plázson, talán az volt a legjobb buli. Nemcsak amiatt, hogy több ezer ember volt, hanem ott minden dal élőben úgy szólalt meg, ahogy szerettük volna. És pont a naplementekor játszani baromi kellemes volt a Balcsi déli partján. Nagy élmény egy olyan helyszínen, ahol voltam anno Árral Szemben vagy Anima Sound System koncerten hallgatóként, most meg rám figyelt egy kisvárosnyi ember.

Siófok?

Közzétette: Hősök – 2019. augusztus 11., vasárnap

 

– Tudod, hogy eddig összesen mennyi koncerted/koncertetek volt a Balatonnál?
– Minden évben megfordulunk ott, hála az égnek. Volt kis fellépésünk Balatonberényben, szuper extra buli Balatonfüreden vagy a Strand Fesztiválon Zamárdiban. Idén viszont volt egy speckó beugrásunk pár dal erejéig Balatonfenyvesen a Band of Streets csapatával. Fúvós táboruk volt, egy csomó tehetséges gyerekkel kiegészülve játszottak el három Hősök dalt, mi meg rappeltünk velük. Talán ez volt az egyik legszuperebb élmény a nyáron, kicsit kiszakadtuk a megszokott keretek közül.

Nyàri gyerekek a Balaton parton! #hosok #hősök #burnenergy #summer #2019 #hiphop #mentha #eckü #keszthely #rapyo #játszunk #többtürelem #siòfok #umpalumpaalàbamonegyklumpa

Közzétette: Hősök – 2019. augusztus 10., szombat

 

– Mesélj egy nagyon emlékezetes sztorit, kérlek.
Balatonalmádi. Animal Cannibals tábor. Sok éven át. Aki ott volt, mindent tud. Hiányzik az az időszak.

Az Animal Cannibals a napokban mesélt a likeBalaton.hu-nak a nyaráról és a balatoni emlékekről. Itt tudod elolvasni, mit mondott a táborról Ricsipí.

– Voltál-e nyaralni a Balatonnál, hogyan telt, mit csinálsz ilyenkor?
– Nyaralni nem, de 30 km-re lakom, úgyhogy viszonylag sűrűn lejárok. A főszezon hétvégéin fellépni vagyok, de hétköznap egy jó ebédre vagy egy hekkre bármikor szívesen leugrom. Világostól Tihanyig eléggé vágom a környék összes pici eldugott és mainstream szpotját egyaránt.

Fotó: Eckü a Fövenyfürdő Strandon szeptember 2-án / a zenekar saját archívumából

– Van-e egyéb kötődésed a tóval?
– A pétfürdői strand mellett a fűzfői Balaton Uszodában tanultam meg úszni. Gyerekkoromban pedig sokszor nyaraltam Akarattyán és Világoson.

– Voltál már télen a tónál? Milyennek látod olyankor a Balatont?
– A befagyott tó csodaszép, de tavasszal és ősszel szerintem még szebb a parton ülni és chillezni.

– Ha három szóval kellene jellemezned a Balatont, mit mondanál?
– Szex, szerelem, gyengédség.

+1 aktuál:

– Fullon volt a nyaratok, mi jön most? Ősszel pihenés és feltöltődés vagy stúdiómunka és dalszerzés?
– Októberben lesz némi szabadidőnk Hősökkel, de készülnek a háttérben az új zenék is. Szerintem idén még legalább két új klipet hozunk. Feltöltődésre lesz itthon és külföldön is pár nap.

 

Az interjúsorozatban már olvashattátok a Follow the Flow, valamint a Margaret Island nyári élményeit is, katt a zenekarok neveire az interjúkért.

Készítette: Szaniszló Hajnalka
Nyitókép: Hősök koncert a Viviera Beach-en, Keszthelyen, a zenekar hivatalos sajtófotója

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva