likeBalaton.hu | 2022.10.04. 18:00
A somlói juhfark ünnepére várnak
Október 22-én egy nagy sétálókóstoló során 17 pincészet 27 juhfarkját kóstolhatod meg a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon.

Október 22-én hetedik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásával a Juhfark reprezentatív bemutatóját, ahol az elmúlt évek legjobb tételeit kóstolhatja meg a közönség, személyesen a borászok bemutatásában.

A Somló és a juhfark

A Juhfark és a Somló speciális páros. A hegy egyedülálló, vulkanikus karakterét a Juhfark tudja legjobban közvetíteni, és fordítva: a Juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény: komplex, ásványos ízvilágú, utánozhatatlan bor. A sétálókóstoló különleges élmény, a borkedvelő közönség egyik legkedveltebb műfaja, ahol egyszerre, egy helyen érhetők el több pincészet legjobb borai.

A Somlói Juhfarkünnep specialitásai

Először is: kizárólag a Juhfarkról szól. Egy ilyen, egyetlen fajtára koncentráló bemutató akkor lehet érdekes, ha a fajta sokoldalú. Nem csak a borvidék jellemzőit, a borász felfogását, keze munkáját érezhetjük ki a kóstolt tételekből, hanem egészen különböző típusú és karakterű borokat kapunk. A Juhfark ilyen.

Másodszor: ezen a rendezvényen nemcsak a borok, hanem azok készítői, személyesen a borászok is bemutatkoznak. Sok hiteles borkészítővel ismerkedhetünk meg, kérdezhetünk, beszélgethetünk a borkészítés fogásairól, a borok jellemzőiről, kóstolhatunk és újrakóstolhatunk.

És végül: a Somlón rendezik meg, ahol nemcsak a borokat élvezhetjük, hanem az egyedülálló környezetet is. Ahol bármerre indulunk el, változatos természeti szépségeket, lenyűgöző panorámát, rendezett szőlősorokat, csodálatos pincéket, kápolnákat találunk.

A Juhfarkünnepen a sétálókóstolót kiegészítő programok, workshopok teszik még érdekesebbé, amelyeken megismerhetjük a Somló dűlőit, régebbi évjáratokat és a világ nagy borvidékeinek híres borait egy-egy Juhfark tétellel összehasonlítva. A rendezvényre különjáratú busz indul Budapestről, és a szervezők helyi transzfert is biztosítanak a kijelölt szállásokról.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva