2019.07.13. 17:00
A strandolók biztonságára, értékeire vigyáznak a fiatalok
Nyitva hagyott kocsikra vigyáznak, kiszűrik a tolvajokat a strandokon. Megnyitottak a bűnmegelőzési centrumok Balatonlellén, Balatonföldváron és Siófokon.

A reggeli eligazítást követően indulnak minden nap portyaszolgálatra a fiatalok a balatonlellei Napfény strandon, ahol a vendégeket arról tájékoztatják, hogyan óvják értéktárgyaikat, mire figyeljenek a kánikulában.

Orbán Zalán Dombóvárról érkezett, első ízben vesz részt a dél-balatoni bűnmegelőzésben.

– Tíz napot töltök itt, járőrözök a strandokon, figyelünk értékeikre, ellenőrizzük a parkolókat is. Pár napja egy elveszett kislányt segítettünk megkeresni – mondta a rendészeti szakiskolás.

Szakiskolások figyelik a balatonlellei Napfény strand biztonságát (Fotó: Sonline)

Tapasztalata szerint az emberek többsége közvetlen és meghallgatja javaslataikat, de volt már olyan eset is, mikor társától megkérdezték, hol tudják felpumpálni matracukat. Orbán Zalán elmondta: tudja, hogy hasznos a munkájuk, kicsi kora óta rendőrnek készül, a jövőben pedig szeretne nyomozóként dolgozni. Közel félszáz rendészeti fakultációs szakiskolás teljesít szolgálatot ezen a héten Balatonlellén, Balatonföldváron és Siófokon.

– Augusztus 22-ig öt turnusban, három településen látnak el 10–től 18 óráig a tanulók szolgálatot – mondta el Jávorszkiné Molnár Magdolna bűnmegelőzési osztályvezető. Hozzátette: a dombóvári, kaposvári, barcsi, tabi és kalocsai szakiskolások vigyáznak a nyitva hagyott kocsikra, kiszűrik a tolvajokat vagy éppen portyáznak a strandokon. Megjegyezte: az esetek többségében nyitva hagyott autókat találnak, sokszor látható helyen kézitáskát is benne hagynak. Ilyenkor őrzik a gépjárművet és bejelentik a felettesüknek.

A nyári időszakban kedvelt fürdőzés rengeteg bosszúságot okozhat, ha nem tesszük meg a tőlünk elvárható óvintézkedéseket. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsai szerint a védekezés legjobb módszere a megelőzés. Mielőtt járművüket a parkolóban hagyják, győződjenek meg arról, hogy nem hagytak-e semmiféle tárgyat az autóban, ami csábíthatja a tolvajt! A strandon, nyaralóhelyen értékeiket helyezzék el értékmegőrzőbe, a csomagjaikat ne hagyják őrizetlenül! A strandolásra értékes tárgyakat ne vigyenek magukkal, ha fürdeni mennek, egy személy maradjon kint, aki vigyáz az értékekre!

Forrás: sonline.hu/Góz Lilla

Borítófotó: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva