likeBalaton.hu | 2022.10.01. 12:00
A Szüreti Regatta idén 200 hajó részvételével zajlik
A Szüreti Regatta a nagyhajós versenyszezon hagyományos záróakkordjaként október 8-9. között zajlik. A kétnapos eseményen Alsóörs-Badacsony-Balatonföldvár távon vitorláznak majd a hajók.

A Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny első futama október 8-án, szombaton rajtol Alsóörsről. Az egytestű hajók a Tihanyi-szoroson és a révfülöpi átfutó kapun keresztül vitorláznak a badacsonyi célig, majd a második napon Badacsony-Balatonföldvár lesz az útvonal – írja a vitolazzitthon.hu.

A katamaránok számára egynapos versenyt rendeznek, ők az alsóörsi rajtot követően a Tihanyi-szoroson keresztül a badacsonyi fordítóbója után Balatonföldvárra vitorláznak vissza.

200 hajó vehet részt a Szüreti Regattán
Fotó: TVSK/Mag Andrea

Idén már 200 hajót tudnak fogadni a szervezők a Szüreti Regattán

Az idei esztendőben három kikötő is fogadja a Szüreti Regatta mezőnyét. A rendezvény központja a badacsonyi BAHART, de emellett az ábrahámhegyi TVSK Jégmadár Kikötő, valamint

a Mathias Corvinus Collegium által üzemeltetett révfülöpi Cholnoky Jenő Gyermek- és Ifjúsági Kikötő és Diáktábor marinája is biztosít vendéghelyeket a versenyzőknek.

– A hajók október 8-9-én díjmentesen használhatják ezeket a kikötőket. A hajók beosztásának alapját technikai paramétereik, azaz merülésük, szélességük, hosszúságuk képezik majd, ezért mindenkit már előre kérünk, hogy tartsa a beosztást. Ahogyan tavaly, úgy idén is a versenyzők számára ingyenes shuttle busszal segítjük a Badacsonyba történő eljutást, illetve a visszautazást Ábrahámhegyre vagy Révfülöpre – mondta Náray Vilmos, a TVSK elnöke.

A Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékversenyről

2003-ban minden addigi rekordot megdöntött a Túravitorlás Sport Klub hagyományos versenye a Pünkösdi Regatta. Hegyi Dénes, a TVSK akkori elnöke úgy gondolkodott, hogy 2004-ben még többen lehetnek a versenyen, ami viszont új szervezési feladatokat jelent. A színvonalból nemhogy nem akartak engedni, hanem fontos cél volt tovább emelni. Ekkor született meg a fejében: miért is ne lehetne megvalósítani a regatta az őszi változatát. Az ő nevéhez fűződik a TVSK hagyományos versenyének, a Pünkösdi Regattának az őszi testvére, mely a Szüreti Regatta Hegyi Dénes Emlékverseny címet viseli, tisztelegve a rendező klub egykori elnökének munkássága előtt.

Nyitókép: TVSK/Mag AndreaMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva