likeBalaton.hu | 2020.06.08. 06:00
A Tankcsapda is motorozik a Balatonnál – elmondják, merre indulj a verdával
A Balaton remek terepe a motoros túráknak és egyéb autós rendezvényeknek. Idén is lesz lehetőség ellátogatni kedvenc vasaddal a tóhoz, ráadásul most a Tankcsapda mondja el, hogy hová érdemes menni. Motoros nagyinterjú Sidivel és Fejes Tomival!

– Nagy szerelem nálatok a motorozás, különösen Sidinél. Merre jártatok legutóbb?
Sidi: – Éppen most indultunk volna május 16-án egy nyolc napos túrára Albániába, de a vírus miatt kénytelenek voltunk elhalasztani. Egyébként jómagam márciustól novemberig többnyire motort használok autó helyett is, szóval már ma is megvolt a kötelező kilométer, ügyintéztem a városban.
Fejes: – Túrán tavaly Lengyelországban voltunk, idén csak Magyarország marad.

– Olvastam a Liliput Hollywood (A kendőzetlen igazság) című, tavaly megjelent könyvetekben, s tudható is rólatok, hogy enyhén szólva is nagy motorosok vagytok. Mit éreztek, amikor motoroztok, milyen illat, érzés villan be először, ha meghalljátok ezt a szót?
Sidi: – Szerintem a motorozással kapcsolatban a „szabadság” kifejezés már kicsit elcsépelt, de azért én nagyon élvezem, hogy nem egy fülkében ülök plexi és kaszni mögött, hanem – a védőruházat ellenére is – közvetlenebbül érintkezem az illatokkal, a körülöttem levő környezettel. Arról nem is beszélve, hogy praktikus, gyors és sportnak sem utolsó. Szeretem a nomád részét is. Egy túrán estére nagyon elfáradsz, tele vagy bogarakkal, sajognak az izmaid, ami nagyon jó érzés.
Fejes: – Nem tartom magam „nagy motorosnak”, de szeretek szép tájakon motorozni az ehhez tartozó illatokkal együtt. Engem konkrétan a motorozás érdekel a motorozásban, nem a sok kamu duma.

Fotó: Tankcsapda hivatalos

– Idén szerintetek mi várható motorozás terén?
Sidi: – Az Albán túrát nem töröltük, csak halasztottuk. Egyébként a koncert korlátozások miatt sajnos több a szabad hétvége, és mivel a spontán ötleteket sem vetjük meg, idén is benne van a pakliban néhány rövidebb túra. Nagyon fontosnak tartjuk, és hangsúlyozzuk is a technikai tréningek fontosságát! Minden évben ezzel kezdjük a szezont, és év közben is megyünk tréningezni. Pályázós, bójázós, terep- és kanyar képzésre is járunk. Lényegesen biztonságosabbá teszi a motorozást. Egy bizonyos köbcenti felett kötelezővé is tenném ezeket a tréningeket.

Fotó: Tankcsapda hivatalos

– Szerveződtök önmagatok számára is? Lesznek motoros túrák?
Sidi: – Természetesen. Kétféle túrázás csinálunk. Az egyik, amikor mindent leszervezünk (szállás, útvonal). A másik pedig a spontán. Beesik 4-5 szabadnap, és elindulunk, rögtönzünk. Mindkettőnek van varázsa. Eddig szerencsénk volt a spontán megoldással is, egyszer sem kellett még a szabad ég alatt aludni, de ha úgy alakulna, attól sem ijedünk meg.

– Jártok a Balaton körül is túrázni?
Sidi: – Igen, amikor itthoni turnéhétvégére motorral megyünk, a Balaton és a Balaton-felvidék mindig útba esik.
Fejes: – A FullGas a motoros partnerünk, és az ő bázisuk Balatonbogláron van, így rendszeresen motorozunk a Balaton környékén. De ezek motorozások, nem túrák.

A Tankcsapda a Balatonnál Fotó: zenekari archívum

– Vannak kedvenc tájaitok, ahol kifejezetten szerettek motorozni?
Sidi: – Itthon csodaszép tájak vannak. Ezek igazi motorosparadicsomok lehetnének, ha az utak 80 százaléka nem lenne tragikus állapotban.
Fejes: – A Balkánon mindenhol szeretünk motorozni.

– Melyik a tavalyi évetek legszebb motoros emléke a Balaton körül?
Sidi: – Éppen a sárvári Vármeetingről mentünk – ha jól emlékszem – Jászberénybe. Természetesen a Balaton északi partján. Az nagyon jó volt!

– Kivel szerettek motorozni?
Sidi: – Van egy összeszokott brigád. Nem vagyunk sokan, az nem is lenne ideális. Van közöttünk orvos és motorosoktató is, szóval dupla a biztonság. Laci is gyakran velünk tart utasként. Az a lényeg, hogy összeszokottan működjünk. 5-6 fő a kényelmes létszám. Ennyi ember még jól tudja tartani a közös ritmust. Sokszor azonban csak Fejjel ketten megyünk, de ez egy olyan műfaj, amit egyedül is nagyon jó csinálni.
Fejes: – Nálam jobbakkal szeretek motorozni, mert akkor lehet tanulni és fejlődni. Bíró Zsolti, vagy Dodor (Fodor Donát) a mentorom és oktatóm. Van egy kis csapatunk hasonló tudással. Azt is szeretem hosszabb utakra. Nagy létszámban nem szeretek motorozni, felvonulni pedig egyenesen utálok.

Fotó: Tankcsapda hivatalos

– Olvastam rólatok, hogy képesek lennétek egy koncert után is motorra ülni, még akkor is, ha nagyon fáradtak vagytok, és olyan is előfordult, hogy motorral és nem a zenekarral mentetek egy adott koncert helyszínére. Hozzáad a koncerthangulatodhoz, a teljesítményetekhez ez a fajta adrenalin?
Sidi: – Igen, valóban volt már ilyen, többször is. Egyszer például egy németországi turnét csináltunk motorral, októberben. Kimondottan feldobta a dolgot, és jó is volt kicsit kiszakadni a szokásos turnérutinból. Mindent úgy időzítettünk, hogy koncert előtt le tudjunk dőlni egy-két órára, és estére felszívtuk magunkat, mintha egy légkondis neoplanban utaztunk volna. Tökéletes volt, biztos, hogy lesz még ilyen!
Fejes: – Amikor valami rutinszerűvé válik, akkor kell egy új impulzus, hogy ne égj ki. Ezekre találjuk ki a turnék közbeni való motorozást. Mindenképpen sokat hozzáad, még akkor is, ha fizikálisan még jobban elfáradsz.

Fotó: Tankcsapda hivatalos

Durvulnál kicsit ezen a nyáron? Akkor is nyaralj itthon, mert a lóerők és a száguldás szerelmeseinek is sokféle lehetőséget tartogat a Balaton! Ha érdekelnek a különleges autók, ha haverokkal érkezel és egy kis adrenalinra vágysz, valami nem szokványos apa-fia programot keresel, vagy egy bulis motorozáshoz lenne kedved, itt a helyed!

Hallgasd és nézd meg a zenekar legújabb dalát és a hozzá tartozó klipet, mely reflektál a világban jelenleg fennálló és mindannyiunkat érintő élethelyzetre is!

Korábbi interjúnkat itt olvashatod a zenekarral.

 

 

Nyitókép: Tankcsapda hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva