Szaniszló Hajnalka | 2023.01.01. 00:01
A veszprémi érsek újévi üzenete
Dr. Udvardy György, veszprémi érsek újévi üzenetét hoztuk el.

Az adventi időszakban és karácsonykor is a veszprém érsek gondolatait olvashattátok a likeBalaton.hu oldalán.

 

Ezúttal dr. Udvardy György érsek atya újévi üzenetét hoztuk el és ezzel kívánunk békés, boldog új évet minden olvasónknak.

 

A család és a szeretet fogalma felerősödik karácsonykor. Mit tehetünk, hogy a szeretet lángja ne égjen halványabban az ünnepek elmúltával sem? Visszazuhanva a szürke hétköznapokba sokan félnek. A jövőtől és a bizonytalan holnaptól. Hogyan lehet csökkenteni a jövőtől való félelmet? Ezt kérdeztük az érsek atyától.

– Sokszor kialakul az emberben a félelem az ünneptől, mintha az nem lenne igaz. Mintha az ünnep hazug lenne. Mintha a hétköznapjainkban nem tudnánk úgy megélni a szeretetet, ahogyan az ünnep alkalmával. Ne tegyük ezt. Az ünnep azért van, hogy ajándékozzon, hogy erősítsen, bátorítson, megújítson bennünket. Az ünnep megélése ébren tartja a szívünkben azt a szeretetet, amely a hétköznapokban néha valóban meggyengül, de legalább a tapasztalat legyen ott bennünk, amelyből erőt merítünk. Legyen ott az életünkben a megerősítés, a megújulás, a megajándékozottság. Így bátorítok mindenkit, hogy az ünnep fényét ne gondoljuk valótlannak vagy feleslegesnek. Az ünnephez kapcsolódó külsőségek elmúlnak. De a szeretet igazi lényege, és a szeretteinkhez fűződő kapcsolatunk örökké ápolható, megújítható, megerősíthető. Erre kapjuk a hétköznapokat – mondta dr. Udvardy György.

– Legyünk bátran a remény emberei. Merjük a reményből fakadóan szeretettel jócselekedeteket tenni a hétköznapjainkban. Legyen bátorságunk küzdeni a jóért és az igazságért. Ne féljünk attól, hogy kevesek vagyunk. Egy ember is nagyon sokat tud tenni, és én erre bátorítok mindenkit

– zárta újévi gondolatait az érsek atya.

 

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva