Szaniszló Hajnalka | 2019.05.07. 06:00
Ajándékozz balatoni levegőt és fahalat! Szuvenííííír!
Mi jut eszedbe azonnal a Balatonról? A magyar tenger? A csoki? Egy nyári kaland? Mutatunk neked Balaton formájú táskát és sütiszaggatót, de nyilván kötelező a dobozba zárt balatoni levegő is. Pakolj fel a hazaútra a kihagyhatatlan szuvenírekkel!

Ha Balaton, akkor biztosan kihagyhatatlan balatoni sláger a Strand fesztivál himnusza, hiszen tudod: ami itt történik, itt is marad, de attól még emlékeket vihetsz haza magaddal, hogy emlékeztessenek a Balatonnál átélt kalandokra. Legyen az akár a homokvár építése, akár másféle élmény…

 

Ha már snassz a hűtőmágnes, ha már vittél haza balatoni homokot és ezer fotót készítettél a tóról és környékéről, ha már van Balaton formájú sütiszaggatód, Balaton formájú homokozód és kerti medencét is láttál már a magyar tenger formájában

A frappánsan kék színű, Balaton formájú táska már fel sem kelti az érdeklődésedet?

Olvass tovább, mert van élet a Balaton szeleten túl is!

A legbolondosabb ötleteket szedtük össze, s a végére hagyjuk az egyik legdurvább cuccot, ami szembejött velünk: Bala Tonit, Los AngyenesDiás kabalafiguráját.

Megőrülsz a látványtól!

Az az igazi, ha nem csak a kezünkben van hekk, hanem a táskánkon is az díszeleg, vagy épp a pólónkon hullámzik a Balaton. Én például simán kitennék a nappalim falára is egy képet a Balatonról, ami ráadásul olyan diófából plakettre készült, amelyet így újrahasznosítottak és festett formában tovább tud élni, amolyan bájos, retró-fílinges grafikával.

 

Az a helyzet, hogy Balaton nem létezik bor nélkül, balatoni rendezvény sem, a látképnek pedig ugyanolyan szerves része a szőlőtőke, mint a vitorlák, a bikinis lányok, a lángos vagy a badacsonyi hegyek. Remek marketingfogás volt nemes egyszerűséggel BalatonBornak elnevezni azt a nedűt, amely kifejezetten a Balatoni borrégió területéről szüretelt Olaszrizlingből készülő könnyed, jóivású reduktív bor és mint ilyen, egy nagy méretű és nagyon szimpatikus összefogás eredménye a balatoni borászok között.

Egységes a címke és szerepel rajta a Balaton. Sokszor a legegyszerűbb megoldások a legütősebbek.

Itt már írtunk a Balaton borról, nézd meg, hogy hogyan lett belőle ennyire menő és trendi cucc!

Ha mondjuk lenne gyerekem, biztosan elvinném arra a workshopra is, amelyet többek között a Tihanyi Artplaccon is el lehet érni. Az Art Hekk szervezi, amely az összes többi, fent említett cuccot is egyedileg gyártja. Szóval ezek a fahalacskák (hekkek!) szintén kivágásra ítélt diófából készülnek, mesterember által faragva és festve. Ha pedig a családdal együtt lehet elkészíteni, az külön izgalmas program tud lenni, pláne, ha utána mondjuk a szobánk polcát díszíti vagy felakasztjuk a hálószobánkban és visszaidézi a nyaralás hangulatát, belső mosolyunkat az arcunkra is kiültetve.

Hekkes póló, pénztárca pulcsi, trikó és tetkó. Tetkóóóó? Igen, balatonos tetkó Almádi Carlosszal és Siófoki Laurával! ez is ugyanott. Óriási találmány.

Ezeket a termékeket valami olyasféle eredeti retró hangulat jellemzi, hogy szinte látjuk magunk előtt a tolltartón megjelenő, az aranyparton a vízben magukat áztató trikós középkorú pocakos bácsikát és nejét.

A balatoni életérzést igyekszik közvetíteni a Balcsi Original Clothing. A kínálatban szerepelnek lángosos egyberészesek, mindenféle mókás feliratos pólók és hoodie-k is. Simán vonulnék a parton egy óriási sajtos-tejfölös lángost ábrázoló fürdőruhában! Mennyire menő máááááár!?

"Jaj úgy élvezem én a lángost, mert az annyira szép és jó…"

Közzétette: Balcsi Original – 2017. június 23., péntek

 

Mini hátizsák a napszemcsis Erzsébettel? Hát persze, hogy kell! Kevés ennél kötelezőbb darab van, hiszen annyira bájosan magyar, annyira ismerős, annyira gyorsan csalja azt a cinkosan jóleső mosolyt a szánk sarkába.

Megjelenik bennünk az az ismerős – annyira tudom, milyen érzés! – és ettől egyszerűen jó lesz nekünk. Tudjátok, miről beszélek.

View this post on Instagram

#etikushekker #art_hekk #arthekk

A post shared by ART HEKK (@art_hekk) on

Generációk kedvence a magyar klasszikus nápolyi, a Balaton szelet, senkinek sem kell bemutatni, egyetlen verzióját sem, de mi még mindig a klasszik étcsokis alapverzióra esküszünk. Autentik.

Szemes is van már belőle, amely Balatonszemes és a Szuperbalaton miatt került fel a csokira a Balaton szó alá. Bár a reklámszlogen nincs csúcsra járatva (Ha feltöltődésre vágysz ne csak szemezz vele!), mégis szuper dolog, hogy ilyen formában is támogatják a balatoni turizmust és igyekeznek hozzájárulni a kisebb települések népszerűségének növeléséhez.

Szlogenre vissza: talán itt is igaz lehet „a kevesebb, több” és „az egyszerű sokszor a legjobb” elv. Az sokkal jobb, hogy azért Szemes, mert aszalványok és magvak is vannak benne. Állítólag nagyon finom, s nem csak a balatonszemesieknek kötelező megkóstolni.

Közzétette: BALATON szelet – 2019. március 11., hétfő

 

Az egyik – számomra – legfrenetikusabb ötlet a balatonos cuccok között a csomagolt Balatoni levegő.

Mekkora pofátlanság kell ehhez? & mekkora kreativitás, arra az esetre, amikor már tényleg mindent kitaláltak előtted szuvenír kategóriában? Amikor már snassz a hűtőmágnes, de még a balatoni térképes övcsatt is, kézenfekvő, hogy balatoni levegőt viszel haza szuvenírként, hogy amikor majd beleszagolsz, visszaidézhesd a nyaralás élményét. 100% valódi és friss balatoni levegő konzervdobozba zárva. Óriási találmány, őszintén mondom, hogy kalap.

New season | Air from Balaton #balatonilevego #airfrombalaton #gag #design #souvenir #lake #füred

Közzétette: Balatoni levegő – 2018. április 14., szombat

 

Sajnos, Bala Toniról már csak a Google nem feledkezett meg, de ha beírjátok, hogy „Bala Toni Gyenesdiás”, csodát láttok majd! Tényleg, nagyon cuki volt, nem tudjuk, mi lett vele, mert már a település oldalán sem találunk róla információt, csak a 404-et, mindenesetre mi fotózkodtunk volna vele, nem csoda, hogy a gyerekek kedvence volt.

Na, érzed már a balatoni lázat?

Szöveg: Szaniszló Hajnalka

Kiemelt kép: Balaton Sound hivatalos sajtófotó / Fotó: Csudai Sándor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva