Mihály Szilvia | 2018.08.19. 07:00
Amíg a vízben hűti magát, hová teszi az értékeit?
A balatoni strandokon értékmegőrzőkbe és kabinokba is zárhatjuk telefonunkat, pénztárcánkat, de van, ahol széftojást is bérelhetünk értékeinknek.

A strandolók bátrabbik fele a törölközője alá rejti a telefonját és pénztárcáját, kocsikulcsát, amikor a vízbe megy, a leleményes kisgyermekes családok pelenkába bugyolálják értékeiket, bízva abban, hogy ahhoz senki sem nyúl.

Ennél sokkal biztonságosabb, ha széfet bérlünk az értékesebb dolgainknak. Széfek több méretben bérelhetők a balatoni strandokon, van, hogy elég csak egy kisebb rekesz, hiszen telefon, kocsikulcs és pénztárca kerül bele. De vannak, akik laptopot vagy nagyobb méretű kamerát és fényképezőt szeretnének tárolni biztonságos helyen, míg fürdenek vagy vízibicikliznek.

A keszthelyi strandon több típusú széf közül választhatunk.

Fotó: Mihály Szilvia

A keszthelyi Városi Strandon Polgár Andrea strandvezető-helyettes a náluk működő bűnmegelőző irodáról és a széfekről beszél:

A Balatonnál Szigligeten és Vonyarcvashegyen tudunk széftojást bérelni. Holczbauer Viktória mutatja be, hogy működik ez a fura alakú szerkezet:

A széftojás teljesen biztonságos, ha nem akarunk a strandszéfig sétálni minden alkalommal, amikor kivennénk vagy betennénk valamit az értékmegőrzőbe, akkor optimális választás ez az okoskütyü.

Fotó: Mihály Szilvia

A strandszarkák könnyen elrepülnek az értékekkel, avagy a strand nem ékszerbemutató, hívja fel a figyelmet a police.hu. Ne vigyen jelentős értéket képviselő ékszert és a szükségesnél több készpénzt a vízpartra. Ha mégis így tesz, akkor a vízben tartózkodás idejére tegye azt be értékmegőrzőbe, melynek bérleti díja nem több két gombóc fagyinál, vagy egy üveg sörnél.
A strandok többsége ingyenes WiFi-lehetőséggel csalogatja a vendégeket. Azonban gondolja végig, hogy az ingyenes lehetőség megér-e annyit, hogy a telefont, táblagépet ellopják, miközben mindenki lubickol.

A törölköző nem biztonságtechnikai eszköz, az azzal letakart értékei nincsenek biztonságban.

Az sem megoldás, hogy a vízből figyeljük a csomagokat, hiszen a figyelmet bármi elvonhatja hosszabb-rövidebb időre. Egyedüli megbízható módja az értékek megőrzésének, hogy ha felváltva „őrködünk” a csomag mellett, vagy biztonságos széfbe tesszük azokat.
A készpénzét, fényképezőgépét, telefonját tárolja olyan vízálló tokban, övtáskában, amit magával vihet a vízbe. Bár ezek az eszközök nem túl „trendik”, de megbízható megoldást nyújtanak lopás ellen.

Összeállította: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva