likeBalaton.hu | 2022.05.15. 08:00
Átadták a Balatonnál a Vizek háza élményparkot
A gyerekek mozgathatják, szűrhetik a vizet a különböző szemléltető játékok segítségével, és végigjárhatják a „víz útja sétányt”, vagyis egy mezítlábas tanösvényt is.

Ünnepélyes keretek közt átadták a Vizek háza élményparkot, amely a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. zamárdi telephelyén épült meg. Az ország egyik legnagyobb víziközmű-szolgáltatója honlapján közölte, a Széchenyi 2020 programban megvalósuló új központ által

Zamárdi település egy bemutatóteremmel és egy vizes játszótérrel gazdagodott, míg a Siófok területén lévő szomszédos töreki tanösvény 4 új pihenőhellyel bővült.

Egyelőre iskolás csoportok látogathatják, az intézmény a széles közönség számára később nyitja meg kapuit
Fotó: Facebook/Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hivatalos oldala

Élményekkel tarkított tanulás

Az új, edukációra és szemléletformálásra egyaránt alkalmas élményparknak egy bemutatóterem, egy vizes játszótér és egy tanösvény is a része. Míg a bemutatóteremben egyebek mellett az élményszerű ismeretszerzést támogató installációk, oktatási anyagok, egy kis kémikus sarok és egy interaktív Balaton-makett kapott helyet, addig a vizes játszótéren

a vizes szakma műtárgyait szemléltető játékokat, valamint egy interaktív makettasztalt helyeztek el,

és a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is várja az érdeklődőket.
A bemutatóteremtől kicsit távolabb eső töreki tanösvényen 4 új állomáshelyet is kialakítottak, így a komplex élménypark később tanulmányi kirándulásoknak, iskolai programoknak is a helyszíne lehet.

Így működik kicsiben a vizes szakma
Fotó: Facebook/Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hivatalos oldala

Takarékoskodni a vízzel

A fejlesztés célja, hogy a Balaton vízgyűjtő területével, valamint a vízbázisvédelemmel, szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismereteket minél szélesebb közönséggel megismertesse, és elősegítse, hogy a felhasználók egyre környezettudatosabb, takarékosabb és felelősebb vízfelhasználókká váljanak.

A most átadott Vizek házát jelenleg iskolás csoportok látogathatják majd, az intézmény a széles közönség számára később nyitja meg kapuit.

Nyitókép: Facebook/Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. hivatalos oldala

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva