Szaniszló Hajnalka | 2019.09.02. 21:00
A hazai rap fenegyerekei, Ricsipí és Qka MC mesélnek
Interjúsorozatot indítottunk: idén nyáron számtalan helyen koncerteztek a Balatonnál a magyar zenészek, emellett pedig élvezték is a tó adta lehetőségeket. Megkérdeztük őket, milyen volt a balatoni nyaruk. Most a hazai rap fenegyerekei, Ricsipí és Qka MC meséltek a likeBalaton.hu-nak. Hamarosan jövünk a következő előadóval / zenekarral.

Az alábbiakban Ricsipí válaszait olvashatjátok, de mivel a srácok nagyjából folyton együtt lógnak, minden vonatkoztatható Qka-ra is.

– Melyik volt az idei top balatoni fellépés, és miért?
– Idén játszottunk Siófokon, Keszthelyen és Balatonfüreden is. Mindegyik különleges volt a maga nemében. A legütősebb előadás a Zamárdiban megrendezett Strand fesztiválon zajlott. A nagyszínpadon mutathattuk be kora este az elmúlt harminc évünk legjobb dalait zenekaros kísérettel.

Fotó: a rendezvény hivatalos plakátja

– Tudod, hogy eddig összesen mennyi koncerted/koncertetek volt a Balatonnál?
– Fogalmam sincs. Évente 5-10 alkalommal kapunk meghívást különféle rendezvényekre a Balaton-parton. Nyáron két hónapra megtelik élettel a Balaton. Ilyenkor a legkülönbözőbb eseményeken bukkanunk fel. Lehet borfesztivál, strand fellépés, retró buli, diszkó, városi nap, gólyatábor vagy bármilyen fesztivál.

– Mesélj egy nagyon emlékezetes sztorit, kérlek.
– Középiskolás korunkban minden nyáron egy héten keresztül vadkempingeztünk a Balatonnál. Mindenkinél volt egy hálózsák és egy hátizsák. Szállásra nem volt pénzünk és nagyon spórolósan étkeztünk, hogy kitartson a zsebpénzünk. Volt, hogy három nap után már indulnunk kellett haza, mert kiürült a pénztárcánk. Ha hideg volt, akkor este tábortüzet raktunk, és szalonnát sütöttünk. Napközben „németcsajoztunk” és folyamatosan a vízben voltunk. Általában fűzfa alatt aludtunk, mert az megvédett az esetleges éjszakai esőtől is. Reggel pedig a strandolók zsibongására ébredtünk.

Fotó: Animal Cannibals a Balatonnál, 1994 / a zenekar saját tulajdonú felvétele

– Voltatok-e nyaralni a Balatonnál, hogyan telt, mit csináltok ilyenkor?
– Az óriási nyári pörgésből kiszakítottunk három napot, hogy a családunkkal is legyünk egy picit és hogy feltöltődhessünk a koncertekre. Balatonlellén voltunk, ahol még egy kis hajókázásra is volt időnk. A tó közepén járva megerősíthetjük, hogy nincs párja a Balatonnak.

– Van-e egyéb kötődésetek a tóval?
– 15 éven keresztül Balatonalmádi adott otthont az Animal Cannibals tábornak. Elmondhatatlan mennyiségű történetnek adott otthont az Árnyas Park, ahol sok száz rappes fiatallal tölthettünk el egy hetet a szezon elején. Az ottani élményekből még egy dal is született.

– Szoktatok aktívan is pihenni a Balatonnál? Sportoltok valamit a tó körül?
– A haverokkal egy pár éve leugrottunk Budapestről a Balatonra biciklivel. Aztán félig meg is kerültük a tavat. Sajnos, az időjárás nem engedte meg, hogy egy egész kört menjünk. Ez még rajta van a bakancslistámon.

Idén először próbáltam ki a SUP-ot és egyből beleszerettem, egészen naplementéig eveztem a tavon. Jövőre biztosan többet fogok SUP-ozni, sőt még az is lehet, hogy beruházok egy sajátra.

Fotó: az Animal Cannibals saját felvétele

– Voltál már télen a tónál? Milyennek látod olyankor a Balatont?
– Rendszeresen szilveszterezünk a Balatonnál. Az elmúlt években mindig szerencsénk volt az időjárással. Tiszta, száraz és enyhe időnk volt, így sokat tudtunk sétálni a tó partján. Már húsz éve nem dolgozunk szilveszterkor, ilyenkor inkább a barátainkkal vagyunk. Kiveszünk egy házat, eszünk, iszunk és kiengedjük az egész éves gőzt. Szerencsére, ilyenkor senkit sem zavar, ha egy picit hangosak vagyunk.

Fotó: az Animal Cannibals saját felvétele

– Melyik a kedvenc balatoni borod és miért?
– Fiatalkoromban a BB Muskotály volt a mindent vivő. Aztán sorban végigkóstoltuk a badacsonyi, a csopaki és szinte minden balatoni bort. Kedvenc nincs, de nyáron a rozé sportfröccs nagyon jól tud esni bármilyen balatoni borból.

– Ha három szóval kellene jellemezned a Balatont, mit mondanál?
– Szépség, energia, kaland.

+ 1 aktuál:

– A fesztiválszezon túlélését követően mire számíthatunk tőletek ősszel?
– A rengeteg fellépés mellett idén még várható két videóklip is tőlünk, valamint gőzerővel készül az Animal Cannibals könyv, amely jövőre fog megjelenni. *

Még több sztárinterjút olvasnál? Kattints a többi interjúért!

Nyitókép: Animal Cannibals a Balatonban / a zenekar saját tulajdonú felvétele

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva