Krausz Andrea | 2023.01.04. 12:20
Az enyhe idő miatt átmenetileg bezárt az eplényi sícentrum
A szokatlanul meleg idő miatt január 4-én átmenetileg bezárta kapuit az eplényi Síaréna Vibe Park. Amint hidegre fordul az idő, újraindulhat a síelés.

A karácsonyi előtti időszakban nagy havat tudtak gyártani az eplényi sícentrumban, és december 14-én elsőként nyitottak ki a hazai pályák közül.

– Remek minőségű pályával, átlagosan 70-80 centiméteres hóval fogadtuk a hozzánk érkezőket. És túl vagyunk egy sikeres Snowboard Freestyle Workshopon és tesztnapon is – mondta a likeBalaton.hu-nak Kugler-Bedő Imola marketingvezető, aki hozzátette,

amint 10 fok köré emelkedett a hőmérséklet, sőt éjszaka sem ment 4 fok ála, sajnos megindult az olvadás.

December közepén ilyen szép havas pályák várták a síelőket Eplényben
Fotó: Facebook/Síaréna Vibe Park

Nem túl vidám ez a meleg

– Kinézek az ablakon, és látom, hogy 7 fok van, ami nem valami vidám. Arra számítunk, hogy a megkésett tél végre megérkezik – fejtette ki a marketingvezető, aki elmagyarázta, hogy mikor térhetnek vissza újra a havas sport szerelmesei.

– Ha legalább 6-8 órán át mínusz 3 fok lesz éjszakánként, és nappal sem kúszik túl magasra a hőmérő higanyszála, akkor már tudunk megfelelő havat gyártani.

Mint mondta, vízhiány sincs a létesítményben. Idén már nem merül fel a tavalyihoz hasonló probléma, amikor az alacsony szinten töltött tározóikból majdnem kifogyott a víz. Csupán a tél hiányzik. Faggyal és havazással. Vagy legalább faggyal, hogy tudjanak havat gyártani, ugyanis a hazai síterepek közül Eplény rendelkezik a legnagyobb teljesítményű hóágyúkkal.

Nyitókép: Facebook/Síaréna Vibe Park

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva