likeBalaton.hu | 2020.08.09. 17:00
Balaton-átevezés: rekordszámú jelentkezés érkezett idén
Rekordot jelentő, több mint 2000 nevezés érkezett a nyár egyik legnagyobb szabadidősport-rendezvényére, a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre, melyet augusztus 16-án rendeznek.

Részletek a versenyről, távok, rajt-cél információk és kísérőesemények

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) STOPPER úszóházában elhangzott, hogy augusztus 16-án, az idei Balaton-átevezésen a Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on vagy akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető a vitorlásokból álló vízi folyosón keresztül, amely a déli partról vezet át Badacsonyba és vissza. A rajt és a cél helyszíne nem változik, Fonyódon a kutyás strand lesz a verseny központja, ahol a táv teljesítése után idén is szórakozási lehetőségek várják az átevezés közönségét.

Könnyid László elmondta, kutatásaik azt mutatják, hogy az aktív időtöltést kedvelők és keresők száma egyre nő, népszerűek a sportos, vízközeli események.
– A Balaton-átevezés sokakat fog megmozgatni, és ezáltal az új generációból is sokan megszeretik majd a vízi sportokat – jelentette ki a Magyar Turisztikai ügynökség vezérigazgató-helyettese.

Könnyid Lászlóval korábban készített interjúnkat itt olvashatod!

Kozák Danuta és Storcz Botond – MTI Fotó: Kovács Tamás

Bíró Bence, a Hervis Magyarország ügyvezető igazgatója elmondta, hogy azért álltak az esemény mellé, mert a cég nem a profi sportolókat, hanem a szabadidő-sportolókat célozza meg, és az augusztus 16-i esemény az egyik legnagyobb ilyen megmozdulás. Kiemelte, nemcsak névadói a futamnak, hanem közel 50 fővel részt is vesznek az eseményen.

Statisztikák, sztársportolók és SUP-világbajnokság hazánkban

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke örömmel jelentette be, hogy a nevezés már meghaladta a tavalyi számot. Megemlítette, hogy a 2019-es eseményhez hasonlóan, az idén ő maga is vízre száll, és a sportág egykori klasszisai is ott lesznek az eseményen, hirdetve a mozgás fontosságát, népszerűsítve a természetet és a vízi sportokat. Szólt arról is, hogy a szövetség halad a korral, alkalmazza az új vízi eszközöket is.

Az MKKSZ elnyerte a 2021-es SUP-világbajnokság rendezési jogát, ezt az eseményt pedig jövő szeptemberben Balatonfüreden tartják, az időponttal azt is hangsúlyozzák, hogy a Balaton nem csak nyáron élvezhető – mondta.

Azt olvastad, amikor egy dinoszaurusz SUP-ozott a Balatonon?

A Balaton-átevezésre a jövő hét végéig lehet nevezni a weboldalon, vagy a helyszínen az előző napon 12 és 17 óra, illetve a rendezvény napján 6.30 és 11 között.

Fotó: sonline.hu

 

Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva