likeBalaton.hu | 2023.04.10. 09:00
Balatoni időjárás az április 10-i héten
A balatoni időjárás részletei az április 10-i héten.

Orvosmeteorológia

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő erős szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye.

 

 

Balatoni időjárás az április 10-i héten

Húsvéthétfő

A hőmérsékletek húsvéthétfőn is az előző naphoz hasonlóan alakulnak, azaz 15 fok is várható napközben, s nem lesz eső az előrejelzés szerint. Bátran tervezzünk szabadtéri programokat, de készüljön réteges öltözékkel, mert a napsütéses órákat felhős időszakok is válthatják.

Kedd

Délelőtt sok napsütés várható, majd délután felhősödés lehet, estétől pedig eső is kialakulhat. A déli szél melegebb levegőt hoz: 12-17 fok valószínű.

Szerda

Délelőtt sok napsütés várható, majd délután felhősödés lehet, estétől pedig eső is kialakulhat. A déli szél melegebb levegőt hoz: 12-17 fok valószínű.

Csütörtök

Hajnalban és napközben is emelkedik a hőmérséklet, többször láthatjuk a napot is előbújni a felhők közül. 17 fok lesz a napi csúcshőmérséklet és ezen a napon nem várható csapadék.

Péntek

Ismét szükség lesz az esernyőre, a napi csapadékmennyiség akár a 3 millimétert is elérheti, de a hőmérsékleti értékek ezen a napon sem változnak számottevően.

Szombat

Kevés csapadék, kisebb zápor előfordulhat bármikor ezen a napon és az égbolt is felhős lesz, a napot kis eséllyel láthatjuk majd előtörni a felhők közül. Hajnalban 8, napközben 15 fok várható.

Vasárnap

Kevés csapadék, kisebb zápor várható ezen a napon is. Hajnalban 8, napközben 16 fok várható.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva