likeBalaton.hu | 2023.04.17. 09:00
Balatoni időjárás az április 17-i héten
A balatoni időjárás részletei az április 17-i héten.

Orvosmeteorológia

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak. Ajánlott esernyőt, esőkabátot is magunkkal vinni, mert elázás esetén magas a megfázás, felfázás esélye.

 

 

Balatoni időjárás az április 17-i héten

Hétfő

A napsütés mellett északkelet, kelet felől gyakran erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, főleg délen zivatar is lehet. Az északkeleti szél megerősödik. 14-19 fok várható.

Kedd

Gomolyfelhős időre számíthatunk, többfelé záporral. Ismét elsősorban a déli országrészben fordul elő zivatar. Erős marad az északkeleti szél. 15-17 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerda

Eleinte a Dunántúlon borongós idő lesz záporesőkkel, majd délutántól mindenhol csökken a felhőzet, több órára kisüt a nap. Mérséklődik a légmozgás is. 10-17 fok lesz.

Csütörtök

Többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Elszórtan fordul elő zápor. Marad a 15-17 fok körüli maximum és az élénk északkeleti szél.

Péntek

Többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Elszórtan fordul elő zápor. Marad a 15-17 fok körüli maximum és az élénk északkeleti szél.

Szombat

Többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Elszórtan fordul elő zápor. 18 fok körül lesz a maximum és az élénk északkeleti szél is marad, elszórtan esővel.

Vasárnap

Többórás napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. Elszórtan fordul elő zápor. 18 fok körül lesz a maximum és az élénk északkeleti szél is marad. Eső már nem várható.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva