likeBalaton.hu | 2022.09.19. 14:00
Bárki nevezhet az Év Balatoni Háza versenyre
Ismét várják a pályázókat az Év Balatoni Háza elnevezésű pályázatra, amelyre október 30-ig lehet jelentkezni.

Az Év Balatoni Háza versenyt ötödik alkalommal hirdette meg a a Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve.

Az ÉV Balatoni Háza

Év Balatoni Középülete 2021-ben a balatonfenyvesi gyermektábor lett
Fotó: Építészfórum/Dénes György

Minőségi építészet

Az Év Balatoni Háza 2022 címért lakóház, középület, valamint üdülő/gazdasági épület kategóriákban lehet versengeni. Az interneten megjelent felhívásban azt írják, hogy a hagyományos megmérettetés célja a minőségi építészet népszerűsítése, megismertetése a tágabb közönséggel, figyelemfelhívás a Balaton környezetében épített példaértékű épületekre. Nem csak új épületekkel lehet nevezni a pályázatra, hanem értéknövelő felújítások, épületbővítések terveit is várják a megmérettetésre.

A három kategória nyertese összesen bruttó 1 millió forint Ft pénzdíjazásban részesül, de minden évben különdíjakat is kiosztanak.

Az Év Balatoni Háza címet szakértő zsűri bírálja el

A bíráló bizottságban a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kap helyet. A bizottság elnöke Lánszki Regő az Építési és Beruházási Minisztérium államtitkára.

A Év Balatoni Házapályázatra elektronikusan lehet nevezni a megvalósult épületek terveivel, illetve az épületről és környezetéről készült fotókkal. A részletes pályázati kiírás és a nevezési lap a www.azevbalatonihaza.hu honlapon található.

Helyi értéktárba került

2021-ben az év gazdasági épülete címet a pécselyi Balogh Pincészet nyerte.

Érdekesség, hogy a képviselő-testület a Helyi Értéktár Bizottság javaslatára a Balogh Pincészetet felvette a települési értéktárba,

Pécselyen ugyanis egyre nagyobb szerepet tölt be a turizmus, azon belül a borturizmus.

A pécselyi Balogh Pincészet Fotó: Penovácz Károly/Napló

A pécselyi Balogh Pincészet
Fotó: Penovácz Károly/Napló

 

Nyitókép: Balatoni Szövetség



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva