Szaniszló Hajnalka | 2019.08.03. 17:00
Alkoholtilalom a magyarok által kedvelt üdülőhelyen!
Harcot hirdetettek a fiatalok alkoholfogyasztása ellen a magyarok által is kedvelt üdülőhelyen.

Ti mit szólnátok, ha ezt a Balaton partján is bevezetnék? El tudnátok képzelni a borfesztiválokat bor nélkül vagy egy jó Plázsos koncertet egy pohár gyöngyöző sör nélkül a kezetekben?

A Velence közeli kisváros, Jesolo polgármestere, Valerio Zoggia rendeletet írt alá arról, hogy a jesolói lidón július 27-tól szeptember 14-ig szombatonként tilos alkoholt fogyasztani. Ennek értelmében minden szombaton és az augusztus közepi Ferragosto ünnepségek idején is, amelynek csúcspontja augusztus 15., Mária mennybe menetelének ünnepe, tilos lesz alkoholt árusítani.

Azt akarjuk, hogy a fiatalok megértsék, az alkoholfogyasztás nem tréfa, veszélyes számukra és minden ember számára – mondta Valerio Zoggia.

Az önkormányzat információs kampányt is tervez arról, milyen veszélyt jelent az alkoholfogyasztás a gépkocsivezetők számára. A város azután tette meg ezeket az intézkedéseket, miután július 14-én éjszaka életét vesztette négy fiatal, amikor gépkocsijuk egy másik autóval ütközött és egy csatornába zuhant.

Tavaly a Balatonnál esett ki valaki a bobpályán a kocsiból és sajnos, itt is felmerült az alkoholfogyasztás, mint okozati tényező.

Zánka, 2018. július 6.
A közönség Jonas Blue (Guy James Robin) brit dj koncertjén a Balaton Sound fesztiválon Zamárdiban 2018. július 5-én.
MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A balatoni, a nyári szerelem egyik fontos összevetője lehet az alkohol is. Természetesen, snekit nem bíztatunk a fogyasztására, hiszen nyáron egyébként is könnyebb szerelembe esni, a pszichológus is megmondta.

Ha komolyabb oldaláról nézzük, akkor viszont elgondolkodtató, hogy a magyar jogszabályok is szigorították, például az ittas vezetésre vonatkozóan és ez a vitorlázásra, a balatoni hajózásra is vonatkozik. Hajózás, vitorlázás, alkoholittas állapotban – jogszabályok szigorítása itt!

Ezek a rendezvények várnak a hétvégén a Balatonnál, némelyik esetében igazi kihívás egy finom nedű visszautasítása, nem igaz?

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Forrás: mindmegette.hu

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva