Szaniszló Hajnalka | 2019.07.30. 06:02
Mindegy, milyen az idő: tengernyi program vár!
A programok tekintetében továbbra is bőséges a választék és bár az időjárás olykor megviccel bennünket, ne hagyjuk, hogy emiatt lemaradjunk egy jó borfesztiválról vagy szabadtéri koncertről. Csak legyen nálunk esőkabát, s máris indulhat a buli!

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

Közös turnéra indulta Djabe zenekar és Steve Hackett, s ennek során Balatonlellére is ellátogatnak. A Genesis egykori gitárosa és Djabe közel kétórás gigaszettje során felcsendülnek a Life Is A Journey című album darabjai, valamint Djabe-, Hackett- és Genesis-klasszikusokat is hallhat a közönség.

Egyszemélyes vígjáték, nyolc különböző karakter, hetven percben. Csányi Sándor színművész előadásában, témájában egy örök dilemmával: Hogyan értsük félre a nőket?

Augusztus 2-án a Pannon Várszínház musical a balatonlellei szabadtéri színpadán a Családi színházi estek keretében A padlás című musicalt adja elő.

Jubileumi sörfesztiválra várják a vendégeket Fonyódon, ahol a gasztronómiai élmények mellett fergeteges hangulat részesei is lehetünk a Vigadó téren és a kikötőnél.

A Veszprémi Petőfi Színház ezúttal Balatonföldváron mutatja be Esőember című előadását.

Az Auer fesztivál a kezdetektől fogva fontos feladatának tekinti, hogy a tehetséges fiatalokat segítse pályájukon. Ennek a programnak a keretében a mai hangversenyen a Zeneakadémián idén megrendezett Weiner Leó Országos Kamarazenei Verseny 1. helyezettje, a Korossy Quartet mutatkozik be.

Csavarjátok fel együtt a szőnyeget Fenyő Miklóssal Siófokon augusztus 2-án! A szabadtéri színpadon őrületes koncert vár rátok, ahol Marót Viki és Novai Gábor lesz a vendég. Az az életérzés, amelyet Fenyő Miklós ismertetett meg a hazai közönséggel, örök és megunhatatlan, mint maga a rock ‘n’ roll!

 

SZOMBAT

Karcsi még csak 9 éves, mégis sorra nyeri az akrobatikus fitnessversenyeket. Karcsi valójában Karola, de mindenki Karcsinak becézi. Legjobb barátja, Misu is szeretne hasonló bajnokságokat nyerni, de mivel ő kerekesszékes, nincs könnyű dolga, ezért Karcsival elhatározzák, hogy ellátogatnak Csipkerózsika palotájába. Ez lesz a Várban sztár mesemusical Balatonszárszón.

Tűzvihar turnéján az Omega zenekar a progresszívebb időszak dalait szólaltatják meg modern, lüktető hangszereléssel, de műsorukban felcsendülnek majd a legnagyobb slágerek is, különleges hang- és látványelemek kíséretében. A csapat zenéjének ma is hihetetlen ereje van. A fiatalabb zenészekkel kiegészült együttes mindig képes megújulni, s zenéjükkel a legifjabb generációk tagjait is képesek meghódítani.

 

Ismerd meg Veszprémet két keréken, egy kicsit másképp! Keresd meg az egykor közkedvelt malmokat egy komótos városi tekerés keretében!

Wolf Kati lép fel szombaton a balatonberényi szabadtéri színpadon, rossz idő esetén pedig a művelődési házban.

A Csizmás kandúr klasszikus mese bábos feldolgozását láthatják, akik augusztus 3-án délelőtt Balatonföldvárra látogatnak.

Idén a Follow The Flow sem maradhat ki a balatoni nyárból! 2019-ben csendül fel először a Plázs színpadán a Nem tudja senki és a fiatal, ám annál nagyobb népszerűségnek örvendő zenekar minden közönségkedvenc koncertfavoritja megszólal majd. A valódi üstökösként berobbant Follow The Flow alig egy év alatt szinte minden csúcsot megdöntött a hazai zenei életben. Útjukat folyamatosan teltházas koncertek, több (tíz)milliós Youtube-megtekintések, rádiós slágerlista első helyek és szakmai elismerések fényesítik.

 

VASÁRNAP

Egy magányos kisfiú, Lackó, elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Elgurult golyójátéka álmában is gurul, keresi és közben sok mindennel találkozik. Hősünket egy hűséges kísérő, a Hangya kíséri, akinek szeretete, tiszta barátsága, önfeláldozása katartikus szituációkba helyezi Lackót. Balatonszárszón láthatjuk Csukás István – Dolmány Attila – Szitha Miklós: Utazás a szempillám mögött című művének előadását.

www.pixabay.com

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Aki a nyár egyik leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát, ahol a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a nagykoncert-élményig minden megvan, s közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból. Ebben az évben fellép a Paloznaki Jazzpikniken többek között a The Jacksons, az Adani&Wolf, a The Brand New Heavies és Maceo Parker is.

 

Szórakoztató programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt a balatongyöröki minigolf pályánál megrendezésre kerülő versenyen. Pénteken éjszakai, szombat – vasárnap délelőtt zártkörű egyéni és páros verseny várja az idelátogatókat.

A Csopakabana ezen a hétvégén latin táncbemutatóval, tánciskolával, zsonglőr show-val, latin zenei koncertekkel, vízi aerobikkal és fényjátékkal várja a tüzes ritmusok rajongóit. A legjobb, hogy strandbelépővel simán látogatható az esemény!

A keszthelyi borünnepen nem csak zalai, hanem a környékbeli pincészetek borait is megkóstolhatjátok. A ínycsiklandó szőlőből készült nedűk mellett lesznek gasztronómiai különlegességek és kézműves vásár is.

Augusztus 2. sör világnapja! A Gourmet & Sörfeszt Zamárdiban szervezői a Balaton legnagyobb szabadstrandján változatos programokkal megfűszerezve várják az érdeklődőket: minőségi gasztronómia, elképesztő sörválaszték, Korda György és Balázs Klári, valamint Varga Viktor és Csonka András koncert is lesz.

Immár ötödik alkalommal rendezi meg a Mendelssohn Kamarazenekar a veszprémi születésű Auer Lipót nevével fémjelzett nemzetközi zenei fesztivált azzal a céllal, hogy Veszprém festői városába elhozza azokat a művészeket, akik a zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.

Közzétette: Mendelssohn Kamarazenekar – 2016. június 11., szombat

 

A Nosztalgia Hétvége névre keresztelt rendezvény kulcsszavai a keringő, a kabaré és a nosztalgikus slágerek, így a XXI. század első felének kávéházi, báltermi hangulatába csöppenhetnek a látogatók. A belvárost kamarazenekarok és bárzongoristák varázsolják igazán hangulatossá.

Az I. Lélek-Zene Fesztiválon fúvós, valamint középkori és reneszánsz régizenét hallgathatsz a XVI-XVIII. századból. Igazi zenei kuriózum vár rád! A kamarazenei koncertek ingyenesek és egy különleges helyszínen, az almádi Szent Imre templomban élheted át mindezt.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nytókép: Olvasói fotó / Hegedűs Bence

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva