Szaniszló Hajnalka | 2021.12.25. 14:00
Betty Love kedvenc karácsonyi étele – recepttel és karácsonyi fotókkal
Betty Love, a Soho Party egykori énekesnője napjainkban már szólóban koncertezik. Öt év után először adott komolyabb interjút, most pedig a karácsonyáról mesél.

Betty Love családjában így telik a karácsony

– Nagy drukkolok, hogy a két család – a férjem rokonai és az én rokonságom is – együtt tölthesse a karácsonyt. Az elmúlt két év hatására meg inkább felerősödött bennünk, hogy szeretetben és egészségben együtt legyünk. A közösen eltölthető minőségi idő mindennel fontosabbá vált – kezdte az énekesnő.

Az énekesnő karácsonyi időszakban a Balatonhoz is ellátogat majd, ugyanis az egyik legjobb, gyerekkori barátnője a tónál lakik.

Betty Love korábban részletesen is mesélt nekünk arról, hogy hatalmas élmény volt számára, amikor a szülei először elengedték a tóhoz a barátnőjével nyaralni.

A fotó után olvashatod a hosszabb lélegzetvételű interjút is.

Fotó: Betty Love hivatalos

Fotó: Betty Love hivatalos/Csányi István

 

Gyerekkori karácsonyok az énekesnő életében

A karácsonyi fények és a ház díszítése meghozza a karácsonyi hangulatomat és a gyerekkoromra emlékeztet. Kislánykoromban az öcsémmel és az édesapámmal december 24-én délután rendszeresen sétálni indultunk és mire hazaértünk, mindig megérkezett a Jézuska. Óriási volt a boldogság és persze

ezeknek a karácsonyi sétáknak varázslatos hangulata volt. Megcsodáltuk az utca és a házak fényeit és az ablakokon át a ragyogó karácsonyfák is felsejlettek. Nagyon-nagyon szerettem és ma is jóleső érzéssel tölt el, amikor visszagondolok erre az élményre. (mosolyog)

Betty Love kedvenc karácsonyi ételei

– Nagyon szeretem a klasszikus ételeket, így például a töltött káposztát, de egyébként ebből csak a káposztát eszem meg. (mosolyog) A fogasfilé is nagy kedvenc roston, de leginkább rizottóval készítem. A fogas mindkét oldalát megpirítom, sóval fűszerezem. Közben beizzítom a sütőt, amelyben zöldfűszerekkel (zsálya, kakukkfű kerül az olajba, amellyel meglocsolom a fogast) megszórva, 10-12 perc alatt kérgesre sütöm a halat – kezdte Betty Love.

Rizottó roston sült paradicsommal

Hozzávalók 6 adaghoz:

6 nagyméretű, érett paradicsom
1 fej fokhagyma
½ csokor friss kakukkfű (15 g)
olívaolaj
1,2 l zöldségalaplé
1 fej vöröshagyma
1 édesköménygumó
1 evőkanál sótlan vaj (kb. 25 g)
450 g Arborio rizs
150 ml száraz fehér vermut
80 g parmezán sajt

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180 celsius fokra (gázsütőnél 4-es fokozatot használjunk). Késsel megkarcoljuk a paradicsomok héját és az egész fej fokhagymával együtt egy nagy serpenyőbe vagy tepsibe tesszük. Rádobunk egy kakukkfű-ágat és meglocsoljuk egy evőkanál olajjal. Tengeri sóval ízesítjük és betesszük a sütőbe. Roston sütjük egy órán át, amíg a paradicsomok elkezdenek repedezni. A paradicsomokból kisült lével később meglocsolhatjuk az ételt is, ettől méginkább különleges lesz az íze. Az alaplevet egy lábasban felforraljuk. Megtisztítjuk és felaprítjuk a vöröshagymát és az édesköményt. Egy kevés zsenge, zöld részt félreteszünk a köményből. Egy nagy lábasba teszünk 1 evőkanál olajat és 1 evőkanál vajat az apróra vágott zöldségekkel. 10 percig, időnként megkeverve üvegesre pároljuk. Beletesszük a rizst és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vermuttal, elkeverjük, amíg a rizs fel nem szívja az alkoholt. Állandó keverés mellett hozzáadjuk az alaplé egy részét, s addig főzzük, amíg a rizs teljesen fel nem szívja azt. Utána még egy adag alaplé jön, amíg a rizs az összes alaplevet fel nem szívja. Ez nagyjából 20 perc. Ekkor beletesszük a maradék vajat. Finomra reszeljük a parmezánt, hozzászórjuk, ízesítjük, majd átkeverjük. Félretesszük a tűzről és letakarjuk, majd pihentetjük pár percig annak érdekében, hogy a rizottó krémessé váljon.

Betty Love szerint ha ezt a rizottót köretként fogyasztjuk…

– A végén meglocsolom ízlés szerint citrommal (a hal miatt), kihagyom belőle a paradicsomot és a fokhagymát, illetve vermut helyett fehérbort használok. A családom nagyon szereti a rizottót önálló fogásként is, többféle pirított gombával. A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Jó étvágyat! – mondta az énekesnő.

Az énekesnő karácsonyi kedvenc dala és karácsonyi üzenete

– Ez a videóklip és a dal együtt visszarepíti a lelkem a régi időkbe. Nosztalgiázni hív és jóleső érzéssel tölt el. Karácsony alkalmából áldást és békességet kívánok mindenkinek.

Szívből kívánom, hogy a mögöttünk álló nehéz időszakon átlendülve mindenki találja meg önmagában a belső fényt. Azt, amelyre az adventi időszak is hivatott felkészíteni bennünket. Azért, hogy szenteste igazán megérkezhessünk a szeretteink körébe, szeretetbe

– zárta karácsonyi gondolatait az énekesnő.

Betty Love öt éve nem adott komolyabb interjút, de a likeBalaton.hu-val kivételt tett. A közelmúltban készült Betty Love interjút itt találod.

Ha érdekel, hogy a többi hazai sztár asztalára mi kerül karácsonykor, itt keresgélj.

 

Nyitókép: Betty Love hivatalos/Csányi István

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva