Szanyi-Nagy Judit / feol.hu | 2022.07.27. 08:00
Büntető székelés az M7-es autópályán
Nem mindennapi látvány fogadta az M7-es autópályán Balaton felé utazókat szombaton.

Képzeljük el a szituációt! Budapest irányából a családdal a balatoni nyaralónkba készülünk, megy a szervezés-tervezés: bepakoljuk a fürdőruhát, naptejet, a hűsítő üdítőket, a dinnyét és hozzájuk a hűtőtáskát. Kell még a logisztika, hiszen – főleg ebben a melegben – valószínűleg többen döntenek úgy, hogy hozzánk hasonlóan a magyar tenger felé indulnak. A rohamot tehát el kell kerülni. Ezért a szombat délutánra esik a választásunk, mondván, a dömping péntek délutántól szombat kora délutánig tart.

A számításaink bejönnek. Haladunk-haladunk az úton, azonban egyszer csak egy nem várt akadályba ütközünk: az autópálya külső sávjának közepén ott egy szék! Nem is egy, három!

Nos, valami hasonlót élhetett át az a sofőr (és családja) is, aki az alábbi videót a bpiautosok.hu portálnak eljuttatta.

– Abból kifolyólag, hogy nem volt túl nagy forgalom, szerencsére lazán vették az autósok, köztük mi is a családdal, az autópálya külső sávjának szinte közepén található akadályt, 3 db műanyag széket, amit valami félkegyelmű nyilván nem megfelelőn rögzítve egy tetőn, vagy utánfutón szállíthatott. Amennyiben esetleg van róla bárkinek felvétele, hogy milyen autóról esett le a 3 db műanyag szék, akkor küldje el nekünk. Bizonyosan értékelné a hatóság – áll a honlapon.

A felvételen látható koordináták alapján a székek Lepsény–Balatonfőkajár térségében árválkodtak a külső sávban. A cikkből pedig az is kiderül, hogy a 112-es segélyhívón a szóban forgó család jelentette az esetet. Szerencsére már tudtak róla a szakemberek, szóval valószínűleg nagyobb baj nélkül megúszta mindenki: az emberek, a járművek és a székek is.

Nyitókép: Bp-i Autósok Közössége
Forrás: feol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva