2020.02.15. 06:00
Buszokkal hozták a nőket Bujtorhoz - Pikáns részletekkel!
Üldözték a nyugatnémet nők Bujtor Istvánt, tömött buszokban érkeztek a Pogány Madonna forgatására.

A pofonosztó Ötvös Csöpi és a kétballábas Kardos doktor kettősét a mai napig imádja a közönség, pedig eleinte nem sok sikert jósoltak a bunyós mozinak. Negyven éve készítették és 81-ben mutatták be a Bujtor István novellájából született akció-krimivígjátékot.

Bujtor István imádta a Balatont. Itt olvashatod ezzel kapcsolatos anyagunkat.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

– Életem egyik legszebb nyara volt – mondta a Bors érdeklődésére a film egyik kulcsszereplője, Gór Nagy Mária. – Magánéleti válságban voltam, a gyerekeim apjával akkor töredezett az életünk. István írta, rendezte és játszotta a főszerepét a filmnek, volt elég dolga, mégis mindig maradt ideje, hogy ápolja a lelkem. Ha ő nincs, akkor nem is tudom, mi lesz velem. István el tudta feledtetni velem a problémái­mat. Kállai Feri, Kern András és István. Fantasztikus kollégák voltak. Emlékszem, az üdülőtelepen laktunk bungalókban, és esténként mentünk mulatni a Baricska csárdába. Andris, István és én, iszogattunk, beszélgettünk, nagyon jó volt. Ott volt a Bánhidi Laci bácsi is, ő játszotta Matuskát, aki szeretett pityókázni. István kérte, hogy ne adjanak neki inni. Az egyik jelenetben Laci bácsi feküdt a fűben, és nagyon csalafinta volt, mert ásott egy gödröt, be­ledugta a borosüveget, és szívószállal iszogatott. Sosem volt részeg, csak spicces. Mindenki na­gyon imádta! – folytatta a színésznő, aki pontosan emlékszik arra is, hogy Istvánba minden nő szerelmes volt. Ráadásul a koprodukcióban készült film, a Sándor Mátyás okán nem csak a magyar hölgyek ostromolták.

Itt olvashatsz a tihanyi Bujtor István Szabadtéri Színpadról.

Bujtor István posztumusz Pro Tihany díjat is kapott, olvasd el, miért érdekes ez.

– Nyugat-Németországból tömegével jöttek a rajongók miatta Füredre. Csillogó szemű nők szálltak le a buszokról, hogy István elé járuljanak, autogramot kérjenek tőle vagy valami mást is, de ő nem ért rá. Minden nő szerelmes volt Istvánba. Persze én is, de addigra már túl voltam rajta. Főiskolás voltam, amikor a Csend és kiáltást játszottuk. Akkor olyan szerelmes voltam Istvánba, hogy nem láttam tőle. Reménytelenül, ügyet se vetett rám. Amikor a Haladékban házaspárt játszottunk, életre szóló barátság szövődött közöttünk. Fantasztikus ember volt. István nagyon szeretett tréfálkozni. Amikor a Madonnában le akarom lőni, ő lefegyverez, és odabilincsel a hajóhoz. Vége lett a felvételnek, és elmentek úgy, hogy engem ott hagytak a hajóhoz láncolva a tűző napon. Egyre messzebb mentek, hiába kiabáltam. Aztán persze visszajött értem – emlékezett vissza Gór Nagy Mária.

A Pogány Madonna szobor Bujtor Balázs kezében / Fotó: veol.hu - archív

Fotó: veol.hu – archív

Nyitókép: Bujtor István szobra Blatonfüreden – Fotó: Szauer Annamária / veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva