Szaniszló Hajnalka | 2021.12.12. 10:00
Csepregi Éva húsimádó karácsonyi étele beindítja az érzékeket
Csepregi Éva karácsonyi húsimádó étele mellett arról is beszél, hogy hogyan tarthatnánk meg a szeretet lángját a karácsonyon túl is.

Csepregi Éváéknál így telik a karácsony

– December 25-től fellépéseink vannak, ezért 24-én a nővérem születésnapját és az én névnapomat is megünnepeljük. Vállaltam az ünnepi estebéd elkészítését és a család megvendégelését is. Jön a fiam és a felesége is, ők utána a menyem családjához utaznak vidékre. Van néhány gyerkőc a rokonságban, őket megajándékozzuk valami aprósággal, de mi felnőttek ajándékozni már nem szoktunk, mert az az igazi ajándék számunkra, hogy együtt lehetünk – mondta Csepregi Éva az idei karácsonyuk kapcsán.

A Neoton gyönyörű karácsonyi dala amelyet mindenki ismer: Ha elmúlik karácsony

„Ha elmúlik karácsony,
A szeretet lángja halványabban ég,
De ha vigyázunk rá, nem alszik ki még.”
(Neoton Família: Ha elmúlik karácsony)
Amikor azt kérdeztem Évától, hogy mi kellene ahhoz, hogy ne csak karácsonykor próbáljunk meg odafigyelni a szeretteinkre és kimutatni a szeretetünket, így folytatta:
– Sajnos, sokszor még karácsonykor sem sikerül megvalósítani, hogy égjen a szeretet lángja. Nincs recept arra vonatkozóan, hogy mitől működne ez az év többi napján is.
Talán ha gyakrabban mondanánk a másiknak, hogy szeretjük és sokszor beszélgetnénk is a szeretetről, az segítene. Ha sokszor elmondunk valamit, akkor sokkal nagyobb eséllyel válik valósággá

Csepregi Éva különleges, extrán húsimádó karácsonyi receptje a videó után megtekinthető.

– Azért szeretem, mert a töltött káposzta alternatívája, és hasonlóan finom téli étel – kezdte az énekesnő a gasztronómiai kalandozást.

 

Elzászi káposzta

A szalonna csíkokat lerakom a lábas aljára, majd ráteszek körülbelül 30 dkg angol szalonnát egyben. 30 dkg tarját is egészben. Rápakolok 1 kg savanyú káposztát,
majd két darab vöröshagymát egészben, öt fokhagyma gerezdet. Nagyjából egy liter húslevessel felöntöm, majd hozzáadok 1/2 dl száraz fehérbort. Egészen addig főzöm, amíg a húsok megpuhulnak. Főtt krumplival és virslivel tálalom.

Jó étvágyat!

Fotó: Csepregi Éva családi

Fotó: Csepregi Éva családi

 

Nyitókép: Csepregi Éva családi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva