Krausz Andrea | 2023.04.23. 08:00
Csodálatos tavaszi pontyfogások a Balatonnál
Gyönyörű halakat fogtak áprilisban is a balatoni pecások. Kijelenthetjük, hogy a tó immár pontynagyhatalomnak számít Európában.

Ezt bizonyítják azok a rekordok, amelyek 2023 tavaszán dőltek meg.

Természetesen minden hal visszakerült a vízbe, miután kapott egy hálacsókot, vagy simogatást a boldog horgásztól.

Fiataloké a szerencse

Szerletics Gellértet sokan irigyelhetik, hiszen a fiatal kora ellenére már akkora fogással büszkélkedhet, amilyenről mások csak álmodoznak. Április 20-án a Balaton északi partján, Ábrahámhegy térségében egy 27 kg-os tükörpontyot fogott parti dobós módszert alkalmazva.

A fiatal Szerletics Gellért fogása 27 kg-os Ábrahámhegyen
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

A csatorna meglepetése

Kulcsár Kevin a csapadékos időszakot követően, április 19-én horgászott a Nyugati-övcsatorna partján. A szép időben egy 20,30 kg-os hatalmas tövessel fotózkodhatott.

A 20,30 kg súlyú tőponty a Nyugati-övcsatornából
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

Szigligeti óriás

A népszerű versenyhorgász, Döme Gábor a nyugati medence északi partján pecázott április közepén. Szigligeten fogta meg élete rekordját, ami 23,61 kilogrammot nyomott.

Döme Gábor a 23.61 kg-os hallal
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

Balatoni rekord

Április 16-án Balatonakarattyán, a Gumirádli strandon 34,05 kilogrammos tőpontyot emelt a partra Kovács Krisztián. A 95 centiméter hosszú halat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei lemérték, így hivatalosan is ez a legújabb balatoni rekord. A partról horgászott dobós módszerrel. A végszereléken egy darab 22 milliméteres oldódó, fűszeres-halas bojlit kínált fel. A fárasztás közel 20 percig tartott.

2023. április 16-án Kovács Krisztián jegyezte a hivatalos pontyrekordot, ami 34,05 kg
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

Besétálva fogta

Április elején Balatonmáriafürdőn pecázott Fehér Boga Pál és baráti társasága. Besétálós módszerrel horgásztak és közel sem számítottak sok kapásra, pláne nem nagy halakra. De ettől is szép a balatoni pontyhorgászat: sosem tudhatjuk, hogy mit tartogat nekünk a nagy víz. A 6 fős társaság minden tagja hatalmas (17, 18, 19 kg-os) ponytokat emelt partra. Fehér Boga Pál pontya pedig 20,20 kg-t nyomott.

20,20 kg-ot nyomott Fehér Boga Pál fogása
Fotó: balatonihal.hu – hivatalos

 

Nyitókép: balatonihal.hu – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva