viharjelzés: Siófoknál 0
DNY
3 km/h
2019.07.22. 21:33
Cukiság kimaxolva! Keszthelyen találták a kis vidrát
Mindössze négy hetes, sokat alszik és nem túl nagy az étvágya Boninak. A vidrát a keszthelyi mólón találták, pár napja került Balogh Mártához, aki a Somogy-megyei Petesmalmi Vidraparkban neveli a kölyköt.

– A keszthelyi mólónál találták a kicsit, bevitték egy fagyizóba és ott vártak vele – mesélte Boni megtalálásának történetét Balogh Márta, a Petesmalmi Vidrapark vezetője. Hozzátette: a 4–5 hetes vidra szinte teljesen ki volt száradva.
– Most jön a foga, enni nem nagyon szeretne. Macskatej-pótlót kap cumisüvegben másfél óránként – jegyezte meg Boni gondozója. A parndorfi menhelytől két havi élelmet adományoztak a vidrának, ami nagy segítség, ugyanis egy doboznyi csaknem nyolcezer forint és egy hétig elég.

Itt egy hangulatos videó a vidraparkról:

 

A kölyök sokat alszik és egy nagy plüss vidra pótolja anyukáját, akit még mindig keres. Két hónap múlva pedig az apróra vágott, darált hal lesz a fő tápláléka és a vidraoviban élvezheti a mindennapokat. Boni a harminckettedik vidra, amelyet Márti nevel fel.

Balogh Márta a kis Bonival (Fotó: facebook/Márta Balogh)

– El kell érnie az egy éves kort, akkor lehet szabadon engedni. A helyi nemzeti parkkal egyeztetve olyan helyszínt választunk, ahol kevés az ember és a vidra. Az engedélyeztetés csaknem egy hónap, mire minden iratot sikerült beszerezni – mondta el Balogh Márta.

Forrás: sonline.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva