2019.09.21. 14:00
Digitálissá alakították a vendégkönyvet
Július elejétől kötelező a szállodáknak az adatszolgáltatás a Magyar Turisztikai Ügynökség felé. Le kell jelenteni a turisták adatait a szakmai szervezetnek, októbertől pedig a panzióknak is csatlakozniuk kell a törvény szerint.

Első körben 1009 szálloda és 117 panzió kapcsolódott a rendszerhez, erről a Somogyi Hírlap Médiahajóján beszélt Guller Zoltán vezérigazgató. Elmondta: kötelező a vendégek számát, nemét, életkorát feltüntetni, illetve a küldő települést, s azt is, hogy mennyit költött és mivel fizetett, valamint hogyan foglalta le a szállást. – Eddig is kellett vendégkönyvet vezetni – mondta lapunknak Guller Zoltán. – Ez válik most digitálissá, ami növeli a hatékonyságát.

A változás egyrészt fehéríti a turizmust, másrészt pontosabban be lehet avatkozni marketingkampányokkal, ha egy úti cél nem annyira kedvelt a turisták körében. – Ez egy adatbázis, ami kommunikál a már most is futó szállodai szoftverekkel. A kisebb szállásadóknak, panziókban, vendégházakban pedig ingyenes alkalmazást bocsátunk a rendelkezésükre.

Jelenleg csak a panziók és szállodák léptek a rendszerbe, azonban – mint az a Médiahajón elhangzott – 2020-tól pedig minden szálláshely-szolgáltatással foglalkozónak kötelező adatot szolgáltatni a Magyar Turisztikai Ügynökség felé. Jövőre várhatóan múzeumok, állatkertek, élményparkok, sőt a balatoni hajózás is csatlakozik az online rendszerhez.
Ezzel az egész turisztikai marketing egyre inkább digitálissá válik majd, amelyet digitális mérföldkőnek nevezett a vezérigazgató.

Forrás: Sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva