Mihály Szilvia | 2020.02.12. 14:00
Disznóságok várnak a Gasztrohegyen
Pejsli, disznóparéj, hagymás vér, rántott kocsonya, velős sertésmáj. Nem mindennapi és nem is diétás ételsor vár rád a hétvégén Badacsonyban!

– Ez lesz az a hétvége, amihez nincs mit hozzáfűzni – tudtuk meg a Gasztrohegy Disznóságok rendezvényről.
–Főszereplőink a disznótoros ételek, a füstölt illat, a disznóvágás utáni friss portékák, még az is lehet, hogy a borok mellé a pálinka is előkerül az éttermekben. Kint a deres Badacsony, bent cserépkályha, ilyenkor van idő a pihenésre, falatozásra, hogy legyen majd energiád továbbsétálni!

Közzétette: Gasztrohegy Badacsony – 2020. február 9., vasárnap

10 étterem összefogásának eredménye a Gasztrohegy

Mit jelent ez? A hegyoldalban az őszi-téli és tavaszi időszakban is kalandokra és ízekre éhes gasztro-túrázókkal találkozhatunk, akik rendhagyó módon kóstolják körbe a hegyet. Minden hónapban más alapanyag, tematika köré épül a résztvevő éttermek kínálata.

Gasztrohegy-Badacsony szárnyal – Fotó: Varga Norbert

A február a hagyományos disznóvágások ideje, de ne gondoljuk, hogy csak a nagyszüleinknél kóstolt ízekkel találkozhatunk Badacsonyban. Minden étterem csavar egy kicsit a recepteken, lesznek egészen meghökkentő fogások is, de az előzetes menüsor alapján a hagyományos ízek kedvelői sem fognak csalódni.

Közzétette: Gasztrohegy Badacsony – 2020. február 9., vasárnap

– Februárban a disznóságok a főszereplők a Gasztrohegyen! Séfjeink és vendéglátóink „nem finomkodtak”, vagány ételekkel és izgalmas falatokkal várnak – mutatja be az ételsort Budavári Dóri.

Mit kóstolhattok a hétvégén?

A Tölgyes Kúria – Riza savanyú burgonyalevest készít francia csülökkel, kelbimbóval és tárkony olajjal, és kóstolhattok árpás májas hurkát lassan főtt curry-s babbal és köményes naan kenyérrel.
A Hotel Bonvino Wine & Spa tejfölös savanyú pejsli levese és a velős sertésmáj, vajas törtburgonyával hagyományosabb ízeket ígér.
A Borbarátokban préselt malaccsászár csicsókakrémmel, fermentált retekkel és fekete lencsével már megcsavarja a recepteket, és a konfitált süldőpofa, „székelykáposzta”, gersli, kapros tejfölhab is meglepő fogás lesz.
Az Istvándy Birtok és Borműhelyben dinsztelt káposzta levessel és rántott hurkával, valamint hagymás mangalica pecsenyével, házi tarhonyával és kelbimbóval készülnek.
A Tilia – A Badacsonyi Borvendéglő csornai töltött paprikást készít juhtúrós palacsintával és kapros tejföllel, az édesszájú vendégek almás rétest is kérhetnek vaníliakrémmel.
A Pláne Badacsony borterasz ismét fuzionál. A korábbi balatoni szusi után nem meglepő, hogy disznóparéj mag kerül a tányérokra kókusztejben főzve, és lesz sonkatök, lencse, koriander, lime tányér is.
A Hableány malacfül salátája nem egy hagyományos disznótoros fogás, a mangalica kolbász és szűz hagymás burgonyával sem a nagymamánk receptje alapján készül.
A Kisfaludy-ház Étterem tányérján sertéspofa lesz sörös-kakukkfüves mártásban, burgonylepénnyel, sült gyökérzöldségekkel.
A Vánkos rántott kocsonyát készít burgonya salátával. Jól olvastad. Rántott kocsonya.
A Laposa Birtok a disznóvágások reggelén kínált hagymásvért gondolta újra, és citromos kolbászt is töltöttek.

Brutál. Ez az első szó, ami eszünkbe jutott a Laposa Birtok hétvégi Gasztrohegyes fogását tesztelve.Amit láttok a…

Közzétette: Gasztrohegy Badacsony – 2020. február 10., hétfő

Hogy járhatod be a hegyet?

Ha szeretnéd, vezetett gasztrotúrán ismerheted meg a bennfentes titkokat, de vehetsz bérletet is, hogy egyedül fedezd fel az éttermeket. Ha pedig nem vagy nagyétkű, és csak egy-két ételt kóstolnál meg, akkor természetesen a la carte módon is fogyaszthatsz.
Ha nem szeretnéd gyalog bejárni a hegyet, válaszd a Gasztrobuszt, ami karszalaggal vehető igénybe, és ezen a hétvégén 11:30-20:00-ig minden félórában indul a Hableány és a Pláne Badacsony közti térről.

Természetesen nem hiányoznak az ételek mellől a hegy vulkanikus borai sem, minden étterem különleges tételekkel készül.

Kattints ide, és tudj meg mindent a Gasztrohegyről!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva