Krausz Andrea | 2022.03.29. 14:00
Dőlnek a rekordok! Már 111 mérlegelhető halat fogtak a Balatonban
Első alkalommal rendezik meg az NBBH Balaton VIP versenyt, melyen hazai bojligyártó és -forgalmazó csapatok vesznek részt. A 168 órás küzdelem harmadik napján egy 23 kg-os tőponty vezet a listán.

Március 25-től április 2-ig tart a megmérettetés, melyre 17 hazai bojligyártó és -forgalmazó cég 34 csapata kapott meghívást. A résztvevők Balatonudvaritól Balatonszemesig, a tó nyugati részében várják a fogásokat. A versenyben a 9 kg feletti példányok vesznek részt.

A hétfői nap végéig összesen 111 darab mérlegelhető halat fogtak a csapatok, főként az északi parti helyeken eredményesek a fogások. (Sorsolással döntötték el, hogy ki hová kerül.)

A nagy hal mégis délről jött

A legnagyobb fogás egy 23.375 grammos tőponty volt, amely éjfél után 7 perccel Balatonmáriafürdőn akadt horogra a Wave Fishing déli csapatánál. Ők egy külön elismerésben részesültek, mivel a szabályok szerint minden alkalommal kiosztják a napi legnagyobb hal díját.

Az eddigi rekordot a Wave Fishing déli csapata tartja egy 23,375 kg-os tőponttyal
Fotó: NBBH Balaton VIP

 

Több csapat már túllépte a 100 kg-os határt az összsúly tekintetében, és van olyan gárda is, amelynek már több mint 10 mérlegelhető hala van – tájékoztattak a szervezők.

Érdekesség, hogy három nap alatt 6 darab 20 +-os ponty akadt horogra.

A szervezők elárulták, hogy hirtelen időjárás-változásra számítanak, mégpedig a légnyomás jelentős csökkenésére, ami valószínűleg pozitívan hat majd a halak harapó kedvére.

Röviden a szabályokról

  • A versenyzők az északi oldalon 350, a déli oldalon 450 méterig húzhatnak be.
  • Minden csapat 6 bottal vehet részt a versenyben.
  • 100 kg os etetési korlát van érvényben. Ez a verseny teljes ideje alatt etetésre és csalizásra összesen felhasználható mennyiség.
  • A versenyen csak és kizárólag bojli használható, tehát a magok és pelletek használata tilos.

 

Nyitókép: NBBH Balaton VIP

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva