2020.03.15. 17:00
Dörgicsei az év balatoni lakóháza
Ismét összefogott a Nők a Balatonért Egyesület és a Balatoni Szövetség, hogy felhívják az üdülőrégió állandó lakóinak és a magyar tengerhez látogatóknak a figyelmét a minőségi építészet térségi értékeire. Év elején kiírt pályázatukban az év balatoni lakóházára, középületére, üdülőjére (gazdasági épületére) lehetett voksolni.

A Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkársága szakmai támogatásával kiírt pályázatra idén azokra, a balatoni üdülőkörzethez tartozó épületekre lehetett a világhálón szavazni, amelyeket 2013. január 1-je után vettek használatba.

A Magyar Építészeti Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből, továbbá Somogy, Veszprém és Zala megye főépítészeiből álló bírálóbizottság ezúttal a dörgicsei, úgynevezett trombitás házat ítélte az üdülőrégió legszebb lakóházának, 2019 legmutatósabb gazdasági épületének a badacsonytomaji Hableány Bisztró és Borbár bizonyult, a Balaton építészetileg legjobban sikerült középületét megillető díjat a tihanyi közforgalmi kikötő kapta.

Fotó: Balatoni Szövetség

A Balatoni Szövetség különdíját a Badacsonytomajban tartott pénteki díjátadó ceremóniáról a mindszentkállai borászház (képünkön) tervezője vihette haza. Az építőművész-szövetség legmagasabb elismerését a Balatonfüredi Városi Uszoda, a veszprémi építészkamaráét a füredi vasútállomás és autóbuszpálya építésze vette át.

Forrás: magyarnemzet.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva