Kovács Erika/veol.hu | 2022.11.15. 12:00
Dupla arany minősítést kapott a Balaton Gin egy nemzetközi versenyen
Dupla arany minősítéssel ismerték el a Balaton Gint a Berlin International Spirits Competition versenyen, melyen 16 országból több mint 250 nevező vett részt.

A szakmai zsűri dupla arany, arany, ezüst és bronz minősítést adott át.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

A gin három éve érhető el a magyar piacon, az ötletgazda, Fehér Péter családja több szálon is kötődik a tóhoz, innen az ötlet, hogy a gin a Balatonról, a tó kitűnő hangulatáról szóljon. Az ital népszerűsége egyre növekszik.
Kellemes, harmonikus ízében a bodza, a muskotályos szőlő, a birs és a levendula aromái a Balatont, a balatoni életérzést, a nyarat idézik, és az összetevők mind tó környéki beszállítóktól valók.
Családi vállalkozásuk, a Somló Spirit pálinkafőzde a tó közelében, a Somló hegy lábánál található, mely a balatoni borrégió része, és ott készült a gin is.
— Bíztunk a díjban, de abban nem, hogy dupla aranyat kapunk és elérjük a legmagasabb pontszámot — mondta Fehér Péter. Hozzátette, nagy megtiszteltetésnek tekintik a díjat, az ital egy csapatmunkának köszönhető.
Nemrég a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa kiemelt rendezvényén, a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon mutatták be a győztes gint.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

  

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva