Diéta és Fitnesz, Szalka Andrea / dietaesfitnesz.hu | 2020.09.06. 10:00
Edzés nyaralás alatt - egyszerű eszközök és tippek!
A vakáció napjain is gyorsan és hatékonyan edzhetsz! Mutatjuk a legjobb gyakorlatokat, hogy a nyaralás alatt se maradjon ki a mozgás.

Praktikus eszközök és hatékony gyakorlatok

A futás és a saját testsúlyos gyakorlatok remekül működnek nyaralás alatt is. A futócipő tehát alapfelszerelés, a futásaidat pedig kora reggelre vagy estére időzítsd, amikor már nincs olyan nagy hőség – javasolja Hegedüs Dóri személyi edző. Emellett a gumigyűrűk, gumiszalagok lehetnek még segítségedre, mert nagyon kevés helyet foglalnak, viszont sokoldalúan bevethetők az edzésben. És bár erre kevesen gondolnánk, a bőröndünk vagy a gyerekek labdája is használható sporteszközként. A FitPercek legfrissebb videójában Dóri ad néhány hasznos tanácsot a vakációs testmozgáshoz, valamint azt is megmutatja, milyen gyakorlatokat érdemes végezni, hogy ilyenkor se maradjon ki az alakformálás. Eddz velünk és a dietaesfitnesz.hu-val!

Több száz mozgási lehetőség vár a Balatonnál, böngéssz itt!

További tuti sporteszközök és tippek nyaralásra a videó után!

Sporteszközök a nyaraláshoz – bőröndbe velük!

A rendszeresen sportolók tudják, hogy az üdülés alatt sem szabad megfeledkezni az edzésről, alakformálásról. Szalka Andrea edző olyan szuper eszközöket mutat be, amelyek könnyedén beférnek a bőröndbe. Nyaralás alatt is érdemes kihasználni az időt egy kis alakformálásra: hidd el, ez nem nehéz feladat, csak néhány megfelelő sporteszköz és egy jó edzésterv szükséges hozzá – írja a dietaesfitnesz.hu.

Gumihurok

Fotó: Shutterstock

Nélkülözhetetlen sporteszköz – és nem csak nyaraláskor. Egyszerűen azért, mert a segítségével edzésünk, edzettségünk új szintre emelhető. Az remélhetőleg mindenki számára nyilvánvaló, hogy ha feszes izmokat, feszes testet szeretnénk, ahhoz a kulcs az ellenállással való edzés. A gumihurok az egyéni terhelhetőség szerint különböző színekben (nehézségi fokozatokban) kapható. Ezért (is) szeretjük, no meg azért, mert nagyon kevés helyet foglal el, még egy miniridikülben is elfér! Testünk teljes átmozgatására képes, talán nagyobb fókuszt adva alsó testrészeinknek, és mindamellett, hogy hatékony, az edzések biztonságát is támogatja, hiszen a gyakorlatkivitelezés csak kontrolláltan, lassan történhet, így az ízületeink negatív behatásoknak egyáltalán nem lesznek kitéve.

Gumikötél

 

Fotó: Shutterstock

A gumihurkon kívül a gumikötél is egyszerű, mégis hatékony sporteszköz, amelyhez foganytú is tartozhat. Amennyiben szeretjük tényleg kézben tartani a dolgokat, ez az eszköz a tökéletes választás. A felsőtestedzések végeláthatatlan sorát tudjuk ezzel végrehajtani, akár úgy, hogy egy fix ponthoz rögzítjük (például egy korláton fixáljuk, és úgy végzünk vele gyakorlatokat, mondjuk válltól tolást előre), vagy épp a talpunk alatt átvezetve a gumikötelet, guggolás-vállból nyomás variációkat hajtunk végre vele. Gyors gyakorlatváltást tesz lehetővé, hisz nem kell leszedni magunkról, csupán elengedni. Szintén apró, könnyű, így tényleg könnyen elrejthető a bikinink mellé, a bőröndünkbe.

Ugrókötél

Fotó: Shutterstock

Ha már kötél, legyen ugráló is! És ha már erő-állóképesség, erő, izomtónus fejlesztése a cél, akkor legyen állóképesség és kondi is! Nincs kedvünk futni a homokos tengerparton a felkelő nap fényében? Picit furcsa, de előfordulhat, és nincs is vele semmi gond. Amennyiben némi pluszkalóriát szeretnénk elégetni egységnyi idő alatt viszonylag gyorsan, vagy a kondíciónk javítása a cél, kapjuk elő ezt a szintén kicsi, ámde annál „gyilkosabb” eszközt és iktassunk be reggeli napindítónak 10-15 vagy akár 25 perc ugrálókötelezést. Kardióedzés ezzel letudva!

+1
Szabad testsúlyos gyakorlatok

Fotó: Shutterstock

Nem igazi sporteszköz, mégis az egyik legjobb. A saját testsúlyos edzés előnye, hogy nem szükséges a bőröndbe beletuszkolni – hiszen a testünket egyébként is vinnénk magunkkal! Kitűnő edzésterhelést ad egy-egy saját testsúllyal végzett gyakorlat, amelynél talán a fokozatosság a legnagyobb kihívást jelentő – de nem lehetetlen – feladat. Egy könnyített fekvőtámasz letett térddel máris opció lehet, ha nem vagyunk annyira a topon, de egy székről felállás is helyettesíthet egy perfekt guggolást. Nagy kincs „a kezünkben”, használjuk!

 

Nyitókép: Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva