Krausz Andrea | 2019.02.20. 08:00
Egy-egy csoki árát várják felajánlásként a mentett kutyusok
Ha nincs kocsi, akkor nincs mentés, állatorvoshoz jutás vagy élelemfuvarozás. Eddig 470 ezer forint gyűlt össze a Valentin-napi akció során Siófokon, és már nem sok hiányzik.

Végleg szeretnének megszabadulni a már alig működő autóktól, amelyek – mint mondják – felváltva vannak a szerelőnél hetekig. Ha pedig nincs kocsi, akkor nincs mentés, állatorvoshoz jutás vagy élelemfuvarozás. Néha ezeket hosszú ideig kénytelenek kölcsönautóval megoldani, ezért szeretnének egy megbízható járműre szert tenni.

Valentin-nap előtt arra kérték a hölgyeket, hogy ezúttal más ajándékot kérjenek kedvesüktől: a virág, vagy a csoki árát juttassák el a siófoki állatmenhely számára, ezzel is hozzájárulva az autóvásárláshoz.

Egy nagyjából 10 éves, dobozos autóra hajtunk – mondta a LikeBalatonnak Vörös Zsuzsa, a Siófoki Állatvédő Alapítvány vezetője, aki szerint jó lenne, ha legalább 700 ezer forint összejönne, ami egy jó tárgyalási alap lehet egy autókereskedőnél vásárláskor.

160 kutyus vár gazdira (Fotó: Krausz Andrea)

– A gépkocsi árának nagy része már összejött és természetesen itt nem állunk meg, tovább folytatjuk a gyűjtést, ami azért is bizonyul sikeresnek, mert egy kitűzött cél jobban motiválja az embereket – véli az alapítvány vezetője.

A kollégáim ötelete jónak bizonyult, több aktivistánk is az ügy mögé állt. Ezek a hölgyek már 4-5 éve segítenek a gyűjtésekben, olyan ismeretségi körrel rendelkeznek, ahonnan mindig számíthatunk támogatásra. Aktivistáink minden adománygyűjtó akcióban részt vesznek, sőt az elveszett kutyák ügyeit is intézik, koordinálják. Sokan ismerik a munkánkat és tisztában vannak vele, hogy nem egy luxusjárművet szeretnénk, hanem egy olyant, amivel a munkánkat el tudjuk végezni – tette hozzá Vörös Zsuzsa.

A siófoki telepen 160 gazdátlan kutyust gondoznak az alapítvány önkéntesei és munkatársai. Mint mondják, az utóbbi hetekben több súlyos esettel találkoztak. Néhány napja például egy másfél méteres láncon tengődő, egy éves német juhászt mentettek ki a gazdától, a kutya nyaki sebei tejesen elgennyesedtek, azonnali orvosi segítséget kellett nyújtani a beteg állatnak. Egy másik ebnek komoly csontműtétre volt szüksége, mert rosszul forrt össze a törött lába. Nyolc kiskutyát pedig még cumiztatni kell, akik mamájukkal érkeztek januárban az egyik siófoki nyaralóház kertjéből, majdnem megfagyott az egész kutyacsalád.

Majdnem megfagyott az egész kutyacsalád (Fotó: facebook/Siófoki Állatvédő Alapítvány)

A befogadott állatok szépen cseperedenek és gyógyulnak, és természetesen befogadó gadákra várnak. Áprilisban újabb nyílt sétáltató napot rendeznek a menhelyen, ahol közelebbről is meg lehet ismerkedni a telep lakóival.

Addig is, már nem sok hiányzik, hogy le tudják cserélni a kutyementők a régi szállítóautójukat.

Utalási adatok:

Siófoki Állatvédő Alapítvány

Bankszámlaszám: Erste Bank 11992505-05500598-00000000

PayPal: siofokiallatvedo@gmail.com

A közleménybe be kell írni az adományozó nevét és címét, valamint, hogy az autóra szól a támogatás.

Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva