likeBalaton.hu | 2021.02.02. 06:00
Életbe lépett a csuka fajlagos fogási tilalma
Február elsején kezdődött és április végéig tart a csuka fajlagos fogási tilalma a Balatonon, ahol a szigorúbb szabályozás miatt a célzott horgászat is tilos erre a halra.

„Tilos célzottan olyan halra horgászni, amely méreten aluli (méretkorlátozás alá eső, de azt el nem érő hal) vagy amelynek fogási tilalmi ideje a horgászat időpontjában érvényben van, még akkor is, ha a horgász visszaengedi a halat. Ha véletlenül ismétlődően ilyen hal akad horogra, akkor a horgász módszert és/vagy horgászhelyet köteles váltani” – szól a Balatoni Horgászrend.

– A fentiek alapján februárban tilos célzottan csukára horgászni, de ha véletlenül mégis ilyen faj akadna horogra, a horgásznak gyorsan és kíméletesen vissza kell engednie a vízbe, majd törekednie kell rá, hogy elkerülje az ismételt csukafogást – hívta fel a figyelmet Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

2019 májusában fogott balatoni csuka, melynek súlya 13,5 kg
Fotó: Facebook/Balatoni Hal

 

A darabszám- és méretkorlátozások, valamint a tilalmi idők táblázata a Balatoni Horgászrend és a 2021. évi naptár szerint:

 

Nyitókép: balatonihal.hu – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva