sonline.hu | 2023.02.21. 14:00
Elhagyta utasát a busz Balatonlellén, egy szál papucsban kért segítséget a lány
Egyszerűen ott felejtették a fiatal lányt.

24 órán át tartott az amúgy 4 és fél órás út a 22 éves Kristy-nek.

Kirsty Budapesten szállt fel a német tulajdonú cég Zágrábba tartó nemzetközi buszjáratára. Balatonlellén a sofőr, rövid pihenőt tartva, megállt egy benzinkútnál: azt mondta, 15 perc múlva mennek tovább.

A lány beugrott a kútra egy hot-dogért. Mire, 10 perc múlva visszatért a parkolóba, a busz már kilométerekkel arrébb járt Kirsty összes csomagjával és pénzével együtt. Az egyetemista egy szál papucsban és könnyű nyári öltözetben nézett a ködbe vesző járata után.

– A magyarok mindenben segítettek, visszaadták az emberekbe vetett bizalmamat és hitemet – mondta a lány, aki a busztársaság két, arra járó járatát is megvárta: A Budapestre tartóra nem fért fel, a Ljubljanába igyekvőre pedig nem volt értelme jegyet váltania.

– Próbáltam elmagyarázni, hogy mi történt, de senki sem beszélt angolul – magyarázza a lány, aki kabátját és cipőjét is a buszon hagyta. Így, dideregve telt az egész éjszaka, s bár a kút személyzete és vendégei is segítőkészek voltak, Kirtsyn eluralkodott a pánik.

Végül reggel hétkor, a kúton műszakját befejező nő vitte le az állomásra, ahol a lány vonatra és ült, és pár óra múlva ugyanott volt, ahonnan 24 órája elindult: Budapesten. Itt újabb jegyet kellett vennie Zágrábba, ahová aztán szerencsésen, egy napos késéssel meg is érkezett. A busztársaság elnézést kért sofőrje hanyagsága miatt, de kártérítést nem fizet.


 

 

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva