Krausz Andrea | 2019.07.03. 18:35
Elindult a Balaton Sound, ahol bármi megtörténhet!
Már dübörög Európa legmenőbb vízparti fesztiválja, a Balaton Sound, ahol az eddigi legnagyobb világsztárfelhozatal várja a bulizókat. 7 helyszínen 100 neves előadó szórakoztatja vasárnapig az elektronikus zene rajongóit. A nagyszínpaddal szemben világraszóló VIP-et alakítottak ki a szervezők.

Leesett az állunk a sajtóbejáráson, ahol megnézhettük a Sound újdonságait. Szerda délelőtt még zajlottak az utolsó simítások, hatalmas daruval igazgatták a 2000 m²-es, Balaton-parti Nagyszínpad díszítő elemeit. Az előadóhely olyan hatalmas, hogy összesen 36 kamion szállította hozzá az alkatrészeket. Alumínium utakat fektettek le a nehéz járműveknek, a közönség számára pedig 10 ezer négyzetméternyi területen takarták le a talajt.

Locsolóautók próbálták enyhíteni a forróságot, hiszen a hőmérséklet délben elérte a 30 fokot. Mindenki úgy volt vele, hogy legszívesebben beleugrana a Balatonba, ám amikor megláttuk a rendezvény VIP helyszínét, többen úgy döntöttünk, hogy haza se megyünk.

VIP Shore a Balaton Soundon (Fotó: Krausz Andrea)

A VIP, ahová emeltebb áron bárki vásárolhat belépőt, olyan, mint egy hollywoodi álom: lelátóra helyezett extravagáns plüss boxokból nézhetjük a tomboló közönséget és persze a Nagyszínpad műsorát. Lakatos Márk divattervező, stylist egy vintige cirkuszi miliőt álmodott ide, ahol az ital- és ételpultokon felül merch pult, zárható értékmegőrzők, külön mosdó, sminkes lounge és masszázs is elérhető. A Nagyszínpad programjai után exkluzív partik és meglepetés show-elemek is lesznek a VIP-ben, melyek cirkusz, tánc, fashion keveredésből összeálló kis minishowk lesznek.

Vintage cirkuszi miliő, amit Lakatos Márk tervezett (Fotó: Krausz Andrea)

Innen egy felüljárón át lehet menni a Balaton vizén (!) egy stégre, vagyis egy 1000 m²-es hófehér plázsra, ahol baldachinos napágyakon heverve szürcsölhetünk el egy koktélt, csobbanhatunk a belső medencében és bulizhatunk a hajnalig tartó lounge zenékre. Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere viccesen meg is jegyezte, hogy ez a létesítmény milyen jó szolgálatot tenne a városnak, akár itt is maradhatna.

A szervezők arról is gondoskodtak, hogy tényleg azt érezze az ember: itt bármi megtörténhet. A hihetetlen sztárdömping mellett (pl. Don Diablo, J Balvin, Tiesto, Future, Marshmello, Timmy Trumpet, The Chainsmokers, Sean Paul, Armin Van Buuren, Rudimental live, G-Eazy és DJ Snake) vízi élőlények, polipok repkednek majd az égen, kivilágított testű emberek és gólyalábas jelmezesek jelennek meg a tömegben. Máskor Kerenyi Virág divattervező és Lakatos Márk stylist extrém divatbemutató showja őrjíti meg a partyt, de lesznek strandsportok, gumimatracversenyek, sőt az elektronikus zene nemrég elhunyt ikonjáról, Avicii-ról egy homokszobor is épül a helyszínen.

Fülöp Zoltán, a Balaton Sound alapító-főszervezője összegezte a látnivalókat a likeBalatonnak ebben a videóban:

Amikor azt hittük, hogy mindent láttunk, akkor jött az Elrow at casa Bacardi VIP bemutatása. A világ legismertebb partysorozata, az Elrow idén sem maradhat el a Soundon, ezúttal egy 1000 m²-es egzotikus dzsugel területtel kiegészülve.

Dr. Hevesi Kriszta pszichológusnak is nagyon tetszett a helyszín, ebben a videóban el is mondja, valamint azt is elmeséli, hogy milyen munkát végez majd a Soundon:

A fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén. Közel 100 fiatal önkéntes állt munkába a rendezvény idején, köztük jónéhány külföldi jelentkező. A fesztiválozók a Safety First pontokon kérhetnek segítséget, a programról a likeBalaton már korábban beszámolt, itt lehet olvasni róla.

A Safety First program keretén belül a fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői edukálják a fiatalokat és hívják fel a figyelmüket az esetleges felmerülő problémákra. A szakértői csapatban Dr. Hevesi Kriszta mellett dj Lofti Begi, Lina és Panni influenszerek, valamint Dr. Zacher Gábor orvos is szerepet vállalt.

Neonsárga pólóban 100 önkéntes dolgozik a Safety First programban (Fotó: Krausz Andrea)

– A fesztivászezon valószínüleg az 50+-os szülők rémálma, mert hogy itt a gyerekek piálnak, szívnak, szexelnek – mondta a szókimondásáról híres toxikológus. – Szerintem ezzel egyetlen egy baj van, hogy halványlila gőzük sincsen arról, hogy itt mi zajlik. Persze volt már olyan, hogy valaki többet ivott a kelleténél, vagy elszívott egy spanglit, de összességében nem erről szól a dolog, hanem arról, hogy 5 nap alatt olyan felhozatallal találkozhatnak a fiatalok, ami máshol nincsen. Azt javaslom, hogy merjenek a szülők is eljönni. Persze nem azért, hogy a gyereket ellenőrizzék, hanem hogy ismerjék meg a fesztivált. Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál magának olyan előadót, akit szívesen meghallgatna, hiszen az 50 évesek sem kizárólag a Müpá-ba vagy a Zeneakadémiára járnak. Merjünk részeseivé válni ennek a világnak! – hívta fel a figyelmet Zacher Gábor.

Egzotikus dzsungel (Fotó: Krausz Andrea)

– Zamárdi ideális helyszín a Balaton Sound számára, önmagáért beszél ez a partszakasz – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere. – A magyar tenger nemzeti kincsünk, legyünk rá büszkék! Szükségünk van ezekre a rendezvényekre, amelyek külföldre is elviszik a Balaton hírét. Egymásra torlódik két nagy rendezvényünk, hiszen jövő héten indul a Red Bull Air Race, de nem volt választásunk a repülőverseny időpontját illetően, a budapesti időpontot kellett átvennünk. Köszönöm mindenki megértését, hiszen ez az időszak extra toleranciát és türelmet igényel az itt élők részéről – mondta a város vezetője.

A jó idő, a rengeteg program és a világsztárok miatt idén megdőlhet a Balaton Sound látogatói rekordja. A tavalyi 160 ezer főhöz képest 170-180 ezer fő várható.

A Balaton Sound 1. napjáról itt olvashatsz.

A Balaton Sound 2. napjáról itt olvashatsz.

A Balaton Sound 3. napjáról itt olvashatsz.

A Balaton Sound 4. napjáról itt olvashatsz.

A Balaton Sound 5. napjáról itt olvashatsz.

Kép, szöveg és videó: Krausz Andrea

(Borítófotó: hivatalos fotó/Balaton Sound)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva