2019.08.20. 18:00
Elképesztő felvételek: ilyen a Berek a tragikus tavaszi tűz után
Tömegek szívét facsarta a pusztítás, amit a tűzvész Fonyódnál okozott a 2019 tavaszán. Böröczky Bulcsú drónvideóján láthatod, gyógyulnak a Berek sebei.

Áprilisban háromszáz hektáron, helyenként hat-hét méter magas lángokkal égett a Balatoni nádas Fonyódnál: több százezer védett állat és növény pusztult el. Böröczky Bulcsú drónvideós, azóta folyamatosan figyeli, mi történik azon a területen és elképesztő felvételeket készített. Akkor, a katasztrófa után és most az elmúlt hetekben is arról, ahogyan zöldül és éledezik újra a természet. A fonyódi nádastűzről készített anyagunkat itt találjátok.
Mi is beszámoltunk róla akkor, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozhatta, a tűzvészben százezres nagyságrendben pusztultak el védett állatok is. A terület nagy része európai védelem alatt álló élőhely, felbecsülhetetlen károk keletkeztek. A tűzből és utána úgy menekültek szegény állatok, ahogy tudtak, írtunk is róla, itt.

Böröczky Bulcsú a tragikus tűz óta dokumentálja a helyzetet és a legutolsó felvételek szerint talán előbb helyreállhat a természet a pusztítás után, mint gondolták. A tavasszal még azt jósolták a szakemberek, hogy 4-5 évbe is beletelik, amíg minden a régi lesz.

Borítókép: Vargy György/MTI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva