Fábos Erika | 2019.08.07. 14:00
Ellenőrizték a balatoni lángost - nézd meg az értékeléseket!
A Nébih szúrópróbaszerűen vizsgálta a lángossütőket. Térképre tették amit tapasztaltak. Összefoglalva: nyugodtan lángosozhatsz!

Egy nyári slágerterméket, a lángost, valamint lángosozókat vizsgáltak a szakemberek a Nébih Szupermenta tesztsorozat legújabb állomásán.

A hivatal felügyelői összesen 12 vendéglátóhelyet ellenőriztek. Több mint 140 mintán mintegy 500 laboratóriumi mérést végeztek. A négynapos ellenőrzéssorozat részeként az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, többek között a rendet, a tisztaságot, a személyi higiéniát, az alapanyagok nyomon követhetőségét vizsgálták.

A helyszíni szemlék alkalmával a hatóság szakemberei mintát vettek a késztermékekből, a használt sütőzsiradékból, valamint különböző felületekről is. Megnyugtató, hogy mindössze egyetlen helyen találtak olyan sütőzsiradékot találtak, amelyikkel probléma volt.

Mi is azt tapasztaltuk, hogy a Balatonon nagyon rendben van a lángos. Itt megnézheted, nekünk hol ízlett a legjobban!

A lángos készítésekor kiemelt jelentőségű a sütőzsiradék minősége és felhasználásának módja, különösen jelentős a sütési hőmérséklet. Ha túlhevítik, megégnek a benne lévő apró morzsák, részecskék. Az ilyen olajban kisütött termék egészségtelen és a lángos minőségét is rontja.

Egy helyen tejfölt ígértek a lángosra, de növényi tejföl imitátumot tettek rá, amit kifogásoltak az ellenőrök, két konyhán pedig a takarítással voltak elégedetlenek, de összességében jó tapasztalatokkal zárult az ellenőrzés.

Laikus ellenőröket is felkért a hivatal, és ha már elmentek a büfékbe, a lángosokat is megkóstolták. Összesített eredményt tekintve szerintük első helyen a révfülöpi RÉV Büfé végzett. Második lett a zamárdi Sarok Büfé, míg harmadikként a Balatonszárszón található Róza Mama Büféje végzett.

Lángosozót keresel? Az oldalunkon vannak tippek, kattints!

 

Itt megtalálod a hivatali vizsgálat részletes eredményeit is.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva