Szaniszló Hajnalka | 2020.03.14. 15:00
Elmaradó rendezvények a Balatonnál - hova menjünk helyettük?
A járvány miatti rendelkezések miatt több nagy tavaszi fesztivál kénytelen lemondani, vagy halasztani programjait. Lássuk, mi a helyzet a Balatonnál. Mindezektől függetlenül a Balatonnál továbbra is lehetőség van a hétvégi kikapcsolódásra. Ezt is mutatjuk!

A likeBalaton.hu igyekszik mindig naprakész információkkal szolgálni azzal kapcsolatban, hogy mely Balaton-körüli rendezvények maradnak el. Itt most azokat – várhatóan – nagyobb tömegeket megmozgató eseményeket gyűjtöttük össze március hónapra vonatkozóan, amelyek már biztosan elmaradnak.

Íme:

  • A városi március 15-i rendezvények Balaton-szerte elmaradnak. Március 15-én zárva lesz a Festetics-kastély és a Balatoni Múzeum Keszthelyen.
  • A hévízi és a gyenesdiási mozi fél házzal üzemel. Az éttermek és a kávézók nyitva vannak, megnövelt higiéniai és biztonsági szabályokkal.
  • A Siófoki Önkormányzat saját hatáskörében 2020. március 16-tól bezárja a könyvtárat a látogató közönség előtt, a Kálmán Imre Kulturális Központ pedig semmilyen, tehát “kis létszámú” rendezvénynek sem adhat helyet hétfőtől – áll az önkormányzat közleményében.
  • A női kézilbada NB I.-ben szereplő Siófok KC döntése értelmében az SKC létesítményeibe belépési tilalom van érvényben, visszavonásig. Az edzések és a mérkőzések alkalmával csak és kizárólag a klub sportolói és dolgozói tartózkodhatnak az épületben. A felnőtt bajnokságok valamennyi bajnoki osztályban rendezendő valamennyi mérkőzését és a Magyar Kupa-, valamint a Liga Kupa-találkozókat zárt kapu mellett kell megrendezni.
  • Elhalasztják a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum 100 főnél több embert megmozgató rendezvényeit és kiállításai sem üzemelnek – ez utóbbiak jelenlegi tudomásunk szerint március 15-én tartanak zárva.

Valamint:

III. Gasztro Mustra és Kézműves Vásár

Tapolca Expo 2020

VIII. Füredi Tavaszi Fesztivál

SzabadságON ZalakarosON

Tavaszi VeszpRun Ultraindító

Rendhagyó meseórák Keszthelyen

Balatoni fecskeváró

Beporzók Napja

Gasztrohegy Badacsony / Húshagyó kedv

ByeAlex és a Slepp / Veszprém, Expresszó

Légrádi Antal XXIII. Tehetségkutató Rockfesztivál

BalatoniKÖR Gasztro Piknik – Köveskál

Veszprémi Tavaszi Fesztivál színház programjai (Pannon Várszínház)

Veszprémi Petőfi Színház bemutatói és bérletes előadásai

a veszprémi Hangvilla programjai

Veszprém Spartan Race

Köveskáli Gasztropiknik

Bach Mindenkinek Fesztivál állomásai Tihany

Veszprém Agóra Halász Judit koncertek

Balatoni Pezsgő Szalon – 2020

Selyem hullámok – paverpol kiállítás

Balatoni madarász kör – Doboló erdő túra

Mit tehetünk?

Természetesen az előzetes óvintézkedéseket érdemes betartani, figyeljünk a saját és a környezetünk biztonságára, de mindezektől függetlenül a Balatonnál továbbra is vannak olyan kirándulóhelyek, amelyek lehetőséget adnak egy kis hétvégi kikapcsolódásra.

Csodás kilátók, tanösvények és könnyű fokozatú túrák várnak, ahová gyerkőcökkel is bátran mehettek, s közben friss levegőn, a természetben tudtok töltődni. Mutatjuk, hogyan kapcsolódjatok ki, szívjátok magatokba a természet éltető erejét úgy, hogy közben ne kelljen aggódnotok a tömeg vagy a vírus miatt.

Nézzétek meg itt a remek kirándulóhelyeket a tó körül.

Csodaszép a kora tavaszi Balaton, gyönyörködj benne te is a galériára kattintva (is).

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva