Keszey Ágnes | 2022.03.05. 10:00
Elmélyülés és feltöltődés - elvonulások a Balatonnál
Tavaszi újjászületés. Sokak számára vágyott cél. Van, aki hite és vallás előírta böjt, van, aki testi, van, aki lelki egészsége miatt fordul kicsit jobban önmaga felé ebben az időszakban. A legtöbben azonban - akik változásra vágynak - holisztikus harmóniára törekednek.

A böjti időszakban és a tavaszi hónapokban sokan döntenek úgy, hogy kicsit másként élnek, mint eddig. A testi böjt, a lelki elmélyülés, életünk megváltoztatása sokaknál fontos szerepet kap. Ehhez lelkigyakorlatok, elvonulások és alkalmat teremtenek. Ilyen programok a Balatonnál is szép számmal is lesznek: vannak vallási tartalommal gazdagítottak, vannak lélekerősítőek és vannak, amelyekben inkább a mozgás játszik főszerepet.
Mutatunk néhány ilyen lehetőséget, időrendben.

„Ne félj, nem ítéllek el” lelkigyakorlat – 2022. március 11 – március 14., Balatonboglár

Lelki nehézségek, súlyos élethelyzet esetén is segíthet az elvonulás, ahol szakértő vezetéssel lehet feldolgozni a traumákot, megkönnyebbülést adni a léleknek. A Ne félj, nem ítéllek el lelkigyakorlat mindenkinek szól, aki bármilyen módon elvesztette magzatát. Nem feltétel a vallásgyakorlás, de előnyt jelent, ha valaki elfogadja a hitet és tanításait. Nem csak nőket, hanem párjukat is várják az eseményre, hogy együtt dolgozzák fel az őket ért veszteséget.

Nyugne elvonulás – 2022. március 17 – március 20., Zalaszántó

A béke fontosságát is szimbolizálja a sztúpa – ezt neve is mutatja
Fotó: Keszey Ágnes

 

Egy másik vallás és a Balatontól csak pár kilométer. A zalaszántói budhista sztúpánál és meditációs háznál a böjt és a meditáció a testet és a lelket tisztítja, és sok felismerésre is ráébreszthet.

Jóga és meditációs elvonulás – 2022. március 18 – március 20., Hévíz

Ebben a programban is fontos a meditáció, de itt mozgással, pontosabban a szellemi és testi összhangot megteremtő jógával egészül ki.
A program szervezője így fogalmazza meg az itt megtapasztalható változásokat: „elengedjük mindazt ami nem szolgál már bennünket, önmagunkra fókuszálunk, a belső figyelmet gyakoroljuk, lecsendesítjük gondolataink áramlását, az önismeretet útján változunk, transzformálódunk, megújulunk”

Tavaszköszöntő hétvége – 2022. március 19 – március 20., Keszthely

Ha nincsen időd, vagy lehetőséged több napos elvonuláson részt venni, itt a helyed! Az ingyenes programokon is feltöltődhetsz, elmélyedhetsz, s pár óra is sokat jelenthet magadért, testedért, lelkedért. Pilates, relaxjóga hangfürdővel, önismereti beszélgetés, reiki, jóga – ez csak néhány lehetőség, amely rád is vár.

Családok nagyböjti lelkinapja – 2022. március 19., Veszprém

Ez a program is olyan alkalom, mely annak is lehetőséget teremt kicsit elvonulni a világ elől, aki hosszabb időre nem tudja ezt megtenni. dr. Udvardy György érsek és Böjte Csaba atya vezeti ezt az elmélyülésre és lelki feltöltődésre lehetőséget teremtő napot.

Spirituális elvonulás – 2022. április 28 – május 1., Somogyvámos

Egy másik vallás, a Krisna-tudatú hívők közössége is vár. Somogyvámos ugyan kicsit távolabb van a Balatontól, de ez csak körülbelül 30 kilométernyi utat jelent. Ráadásul itt nem csak a hinduizmus egyik ágával és a védikus tanításokkal ismerkedhetsz, hanem bepillantást nyerhetsz az önfenntartó, öko-és biogazdálkodást folytató közösség mindennapjaiba is. Az elvonulás lehetőséget biztosít számodra, hogy megtapasztald mit jelent a spiritualizmus.

Fotó: Mészáros Annarózsa

S ha érdekel a lehetőség, de most nem jutnál el oda, akkor lehetőséged van más időpontban is részt venni az elvonuláson, hiszen évente több alkalommal megismétlik.

Az események mindegyikében közös, hogy a résztvevők száma korlátozott és az, hogy a részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Ennek módját a programok leírásánál megtalálhatod.

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva