Szaniszló Hajnalka | 2020.03.18. 19:00
Áram, vízmű, bank, benzin, posta, szemétszállítás - Hogyan? Mindenről informálunk
A szolgáltatók mindent megtesznek azért, hogy az otthontartózkodásunk alatt is biztosítsák a megszokott feltételeket - csupán módosított körülmények között működnek. Nem kell megijedni, a szemétszállítás vagy a vízművek is ellátja a feladatait - mutatjuk, hogyan és hol tájékozódhatsz, ha kérdésed van.

Egyre több cég szünetelteti ideiglenesen a személyes ügyintézést ügyfélszolgálati irodáiban a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében. Most megmutatjuk, hogy tudod intézni a szükséges teendőket, szolgáltatókra bontva.

TOURINFORM IRODÁK
Zárva tartanak.

NEMZETI KÖZMŰVEK (FÖLDGÁZ, ÁRAM, KÖZVILÁGÍTÁS, TÁVHŐ, VILLAMOSENERGIA-ELOSZTÁS, NAPELEM)
Online ügyfélszolgálaton keresztül továbbra is a laksság rendelkezésére állnak a közművek, illetve applikációt is letölthetünk, ha ügyeket szeretnénk intézni.

Földgáz online ügyfélszolgálat
Áram online ügyfélszolgálat

Földgáz mobil app androidra
Földgáz mobil app iOS-re

Áram mobil app androidra
Áram mobil app iOS-re

Telefonszámok:
+36 20 474 9999
+36 30 474 9999
+36 70 474 9999
+36 1 474 9999

Postai úton: NKM Energia Zrt., 1439 Budapest, Pf. 700

E.ON
Amely területeken lehetséges, a cég digitális platformjain, azaz online, telefonon vagy e-mailben végezhető áramhálózati ügyintézés, illetve postai úton történik a dokumentumok fogadása.
Online ügyintézés itt és itt.

Telefonon:
H-K-Cs-P: 8:00-18:00, Sz: 8:00-20:00
Mobil:06 (20/30/70) 459 96 00
Vezetékes: 06 52 512 400

E-mail: araminfo@eon.hu, aramhalozat@eon.hu

TELEKOM
Minden ügyfelüknek, beleértve a lakossági, üzleti és feltöltőkártyás Domino előfizetőket, valamint a Mol és Lidl (blue mobile) előfizetőket is, 10 GB-os belföldi és EU-roaming mobil adatforgalmi egyenleget biztosítanak, díjmentesen. Külön teendőd nincs, az extra adategyenleget március 16. 0:00 órától minden mobilinternet szolgáltatással rendelkező érintett használni tudja. A Telekom Videotékában pedig a több mint 200 ingyenesen elérhető film és epizód között.
Bármi kérdésed vagy intéznivalód van, itt megtalálod a telefonos, mailes, applikációs és egyéb ügyintézéshez szükséges elérhetőségeket.

VODAFONE
Március 17-től 15GB extra mobilinternetet biztosítanak a feltöltőkártyás és havidíjas lakossági, valamint kisvállalati ügyfeleinknek, számlázási ciklusonként 5-5GB-ot, melyet a My Vodafone applikáción keresztül lehet aktiválni.
Online ügyfélszolgálat itt.
My Vodafone applikáció – itt tudod aktiválni az extra mobilnetet.
Egyéb extra lehetőségek, ha bármi problémád lenne.
Ügyfélszolgálati telefonszám
Postai ügyintézés

TELENOR
A koronavírus miatt kialakult helyzetben 100 GB extra hipernettel segít. A Telenor ingyen net lehetőség minden ügyfél számára elérhető visszavonásig, de legalább március 31. éjfélig.
Extra net aktiválás itt és itt.
Ügyfélszolgálat elérhetőségei
Online számlabefizetés
Egyenleg feltöltés
My Telenor app iOS
My Telenor app android

A szolgáltatók esetében ugyanakkor érdemes arra is készülni, hogy a megnövekedett otthoni internethasználat következtében lassulat a net, ezért legyünk türelmesek, ha ilyet tapasztalunk.

Fotó: Shutterstock

POSTA
A küldemények kézbesítése, valamint a postai kifizetések, például a nyugdíj és a családtámogatások kézbesítése folyamatos.
Egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik, ugyanakkor a postáknak nem kell bezárniuk 3-kor.
Online postai ügyintézés


A Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábban azt közölte, hogy a készpénzforgalomból naponta milliárdos nagyságrendben, zárt konténerekben befizetett bankjegyeket minden esetben a vírus túlélési periódusával összhangban két hétig „pihenteti” és fertőtleníti.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

NAV
Változtattak az ügyfélfogadási gyakorlaton és a várakozókat ütemezetten fogadják. Ez azt jelenti, hogy az ügyféltérben egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat, ahány ügyfélszolgálati ablak nyitva van. Az adóhatóság ügyfélszolgálatain higiéniai protokoll van érvényben, amelynek részeként rövid időközönként szellőztetik a helyiségeket. Az adóügyek döntő többsége elektronikusan is intézhető, ezért a NAV kéri az ügyfeleket, hogy válasszák az elektronikus vagy telefonos ügyintézést, elkerülve a személyes megjelenést és a sorban állást.
Online ögyintézés, telefonszám és egyéb elérhetőségek, ha kérdésed lenne, itt találhatóak.

SZEMÉTSZÁLLÍTÁS
A hulladékelszállítás nem áll le az országban, azonban némiképp módosulhat. Vannak olyan területek, ahol a hulladéklerakókra történő lakossági hulladékbeszállítást korlátozzák, máshol pedig épp a lakossági hulladékudvar tart majd nyitva. Bezárták az ügyfélszolgálati irodákat is és vannak olyan területek az országban, ahol a lomtalanítást és leállították, bizonytalan időre. Több településen felfüggesztik a szolgáltató a zöldhulladékgyűjtő-edények kiosztását is.
Azt javasolják, hogy a fogyasztók kéréseikkel és problémáikkal az online vagy a telefonos ügyintézést válasszák saját szolgáltatójuknál.

BAHART
Az ügyfélközpont személyes ügyfélfogadása átmenetileg szünetel, kéréseket mailben és telefonon fogadnak.
Elérhetőségek itt találhatóak.
Hajóállomások, vitorláskikötők elérhetőségei itt.

Olvasd el itt a kompon autóval utazásról szóló szabályozást.

Kompközlekedés a Balatonon

A túlpartra tart? Válassza kompjainkat! Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy a mai naptól tavaszi menetrend szerint közlekednek kompjaink a Balaton északi és déli partja között. További információk: http://balatonihajozas.hu/hirek/matol-tavaszi-menetrend-szerint-kozlekednek-a-kompokhttps://www.youtube.com/watch?v=PTY638sjDsE

Közzétette: Balatoni Hajózási Zrt. – 2017. március 30., csütörtök

 

MÁV
A koronavírus elleni védekezés érdekében hozott intézkedések a belföldi vasúti személyszállítási közszolgáltatási feladatok ellátását nem érintik. A vonatok jelenleg a meghirdetett menetrend szerint közlekednek.
A MÁV appon keresztük biztonságosabb a jegy- és bérletvásárlás.
Online jegyvásárlás itt.
Telefonos ügyfélszolgálat: +36 (1) 3 49 49 49, +36 (20/30/70) 499 4999

VOLÁNBUSZ
Egyes városok helyi autóbusz-közlekedésében menetrendi változások lépnek érvénybe! Részletek itt.
Ügyfélszolgálat telefon, mail, online ügyintézés elérhetőségei itt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

CSOMAGSZÁLLÍTÁS
A Csomagnet közleménye szerint (DPD, GLS, TNT, PickPackPont) továbbra is korlátozás nélkül szállítják a csomagokat belföldön és Európa különböző országaiba.

MAGYAR KÖZÚT
A társaság a személyes ügyfélszolgálatot, illetve ügyfélforgalmat hétfőn az esti műszakkezdettől függeszti fel, egyúttal a többi országos és megyei telephelyén is korlátozza a személyes ügyfélforgalmat.
Elérhetőségeiket itt találod.

MABISZ – MAGYAR BIZTOSÍTÓK SZÖVETSÉGE
A biztosítók is preferálják a telefonos és online felületek igénybe vételét. Az egyes társaságok pontos kapcsolattartási szabályairól a járvány ideje alatt az érintett biztosító honlapján lehet részletesen tájékozódni.
Elérhetőségeket itt találsz.

Nyitókép: Pixabay

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

 

 

 

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva