Krausz Andrea | 2019.08.07. 09:00
Erős emberek virtusvetélkedője a szárszói strandon
Harmadik alkalommal rendezik meg augusztus 11-én Balatonszárszón a „Kárpát-medence magyarlakta településeinek virtusvetélkedőjét”. Az egész napos versenyt bárki figyelemmel kísérheti a strandon és környékén.

Az eseményre 10 fős csapatok jelentkezhettek (6 férfi, 4 nő és 2 fő tartalék), akik vállalkoztak a népi elemeket is tartalmazó katonai erőpróbára. A saroglyatartás, petrencés rúd tartás, autógumi-hajítás, zsákcipelés, traktorhúzás, talicskázás vagy szalmabála-hordás mellett újabb versenyszámok várnak a résztvevőkre. Ezúttal lézerlövészet, darts, íjászat és számos dolog kap helyet még a programban.

Komoly összhangot kíván az óriás sítalpas váltó (Fotó: facebook/Daria Narbutt/MTTOSZ)

A verseny nagy látványosságot ígér Balatonszárszó Központi Strandján, ahol az érdeklődők ingyenesen tekinthetik meg a virtusvetélkedőt. A rendezvény célja megóvni, megmutatni falusi sporthagyományokat, erősíteni a Kárpát-medence magyarlakta településeinek kapcsolatait.

A programról itt olvashatsz.

A 26. alkalommal megrendezésre kerülő hagyományőrző sportverseny szervezői a Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Magyar Autóklub, támogatója pedig a Balatonszárszói Polgármesteri Hivatal.

– Harmadik éve rendezik meg Balatonszárszón a vetélkedőt, amelyre határon túli magyarok is neveznek. Vannak, akik már évek óta visszatérők, mint például a szlovákiai Csicser falu kis közössége, de hazánk szinte minden részéről érkeznek résztvevők, eddig 9 csapat nevezéséről tudunk – mondta a likeBalatonnak Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere.

Nők is neveznek a kemény fizikai versenyre (Fotó: facebook/Daria Narbutt/MTTOSZ)

– A népi játékok a Központi Strandon zajlanak majd, de ezen kívül Balatonszárszó egyes utcáit is le kell zárnunk, hiszen ott is lesznek erőpróbák, egy speciális buszban például lövészet lesz. A játékokhoz szükséges eszközök egy részét, így a szalmabálákat, zsákokat, talicskákat is az önkormányzat biztosítja. Igazi csapatépítő program ez, hiszen komoly fizikai erőpróbát jelent, melyből férfiak és nők is kiveszik a részüket – foglalta össze Dorogi Sándor, aki hozzátette, hogy a rendezvényre sok kísérő is érkezik, a résztvevők a településen foglalnak szállást, az étkezést is a helyi szolgáltatók biztosítják, így a virtusvetélkedő idegenforgalmi jelentősége kiemelkedő.

Az érdeklődők vasárnap 10 órától láthatják a versenyt a Központi Strandon, kora délután katonai közelharc- és kézitusa-bemutató is lesz, a versenyt 17 óra 30-kor díjkiosztó zárja.

Ha kíváncsi vagy a télen megtartott, balatonlellei erős emberek versenyére, akkor itt elolvashatod!

A Muscle Beach siófoki programjáról itt lehet olvasni.

Összeállította: Krausz Andrea

(Fotók: facebook/Daria Narbutt/Magyar Technikai és Tömegsportklubok Országos Szövetsége)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva