likeBalaton.hu | 2021.11.01. 12:00
Értük is égnek a mécsesek! Fél év alatt tizenhatan fulladtak a Balatonba
Tizenhat ember fulladt a Balatonba és az átlagosnál több embert kellett kimenteni a vízből az idei, áprilistól október végéig tartó tavi viharjelzési szezonban.

Véget ért a viharjelzési szezon

Az Országos Meteorológiai Szolgálat, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) és a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vasárnap az MTI-hez eljuttatott közös közleményében emlékeztetett: vasárnap véget ér a tavi viharjelzési szezon.

Olvasd el, milyen extrém időjárási esetek voltak az idei nyáron a Balatonnál.

Több volt a mentés a megszokottnál

Mentésre elsősorban a szörfösöknél, vitorlázóknál, elektromos hajtású vízijárművel közlekedőknél volt szükség, vélhetően a hirtelen időjárásváltozások miatt.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a viharjelzési szezonban 194 esetben 410 fürdőzőt, illetve a vízen közlekedő embert mentettek ki a Balatonból, ez az átlagosnál több embert jelent.

Halálos kimenetelű vízi közlekedési baleset áprilistól október végéig nem történt a Balatonon.

Fotó: police.hu

Az országos viharjelzőrendszer technikai, üzemeltetési feladatait az OKF megbízása alapján a Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület látta el, a viharjelzéseket és a balatoni időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat Siófoki Viharjelző Obszervatóriuma adta ki.

Nyitókép: police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva